Categoriearchief: E-Side

Beloften Oudenhove oververdiend kampioen!

ZOTTEGEM – Het stadsbestuur van Zottegem heeft de beloften en de U8 van voetbalclub EC Oudenhove ontvangen. Beide ploegen speelden het afgelopen seizoen kampioen.

Voorzitter Marc Van De Walle zou de volgende jaren graag nog meermaals terugkeren naar het stadhuis voor kampioenenvieringen. ‘Deze jongeren zijn onze wissel op de toekomst’ vertelt hij.

Voor het komende seizoen is de eerste ploeg in 3de provinciale versterkt zodat EC Oudenhove met nieuwe ambities aan het seizoen zal starten. Half juli beginnen de trainingen. De club neemt ook deel aan de Beker van Oost-Vlaanderen.

( bron: zaterdag 26 juni 2010, 13u56 – Auteur: Johan Van Bever – Het Nieuwsblad )

Verplaatsing naar Rangers Opdorp

Beste supporters,

Aanstaande zondag 2 mei 2010 speelt EC Oudenhove haar eerste wedstrijd in de eindronde voor promotie naar 2de provinciale tegen Rangers Opdorp. De wedstrijd wordt gespeeld op verplaatsing en wordt afgetrapt om 15u.

De intussen alom gekende E-Side heeft beslist om hiervoor nog eens alle registers open te trekken. Nu de meeste kampioenenvieringen een beetje achter de rug liggen (hoewel coach Hendrik Demets naar horen zeggen nog steeds niet nuchter geweest is), is het de hoogste tijd om onze eerste ploeg opnieuw uit volle borst aan te moedigen.

Wat betekent dit concreet: De E-Side legt, dankzij de steun van Garage Armand, opnieuw een supportersbus in. We zullen gebruik maken van een dubbeldekker waar plaats is voor 82 man. Interessant weetje: ook de spelers reizen mee met de bus.

Vertrek: 12u20 stipt

Plaats: lokaal ‘De Vliegende Schotel’

Prijs: 7€

Dresscode: rood-wit

Inschrijven: Via de spelers, Papin, Partyman of Davy VDP op het nummer 0478 70 75 52.

Zoals gewoonlijk zal er een mogelijkheid zijn om een kleinigheid te consumeren op de bus!

EC Oudenhove heeft een uitzonderlijk en voor velen onvergetelijk jaar achter de rug! Laat ons met z’n allen proberen om hieraan nog een mooi vervolg te breien!

Met sportieve en vriendelijke groeten

Davy Vander Poorten

Beloften Oudenhove oververdiend kampioen!

Beloften Oudenhove oververdiend kampioen!

Na 1-0 overwinning tegen rechtstreekse concurrent Horebeke

De beloften van E.C. Oudenhove hebben zaterdag op eigen veld de titel veroverd na een oververdiende 1-0 overwinning tegen rechtstreekse concurrent VV Horebeke. Met nog 1 speeldag te gaan en een match minder gespeeld telt E.C.O nu al 8 punten meer dan hun naaste achtervolgers. Na de match brak dan ook een volksfeest van jewelste los in Oudenhove en werd de eerste titel voor een tweede ploeg van E.C.O in 35 jaar tijd tot in de vroege uurtjes gevierd.

Oudenhove telde bij aanvang van de match 5 punten voorsprong en had aan een gelijkspel genoeg om de titel te veroveren. De verwachtingen waren hooggespannen en de supporters waren dan ook talrijk opgekomen. Zo’n 130 toeschouwers waren naar het Kuipje van E.C.O. afgezakt om dit historische moment mee te maken. Het was de thuisploeg die furieus uit de startblokken schoot en binnen de eerste tien minuten twee reuzenkansen kreeg via Yanick Tomas en Filip Craeye. Hoewel Oudenhove haar wil kon opleggen en het tempo van de wedstrijd bepaalde, ontbrak het aan het nodige geluk bij de afwerking waardoor we de rust ingingen bij een 0-0 stand.

Hetzelfde spelbeeld kregen we in de tweede helft, hoewel ook Horebeke nu en dan gevaarlijk kon zijn. Gelukkig kon Oudenhove rekenen op een attent keepende Stijn Goessens. In de 65ste minuut leek de titelstrijd in een beslissende plooi te zullen vallen toen de scheidsrechter een terechte penalty toekende aan de thuisploeg. Craeye besloot echter om zijn ploegmaats en de supporters nog even in spanning te houden en richtte de penalty recht in de handen van de bezoekende doelman.

Naarmate het spel bitsiger werd, voerde coach Demets een dubbele wissel door. Kenneth Pannekoeke kwam de moegestreden Tomas vervangen en Stef Merckaert nam de plaats in van Koen Demets. Een geslaagde wissel zo bleek want wanneer Pannekoeke zich stevig doorzet en de bal in de voeten van Mounir Krimel weet te leggen tikt die laatste simpel binnen en weet hiermee de volledige rood-witte aanhang in vervoering te brengen.

Terwijl de festiviteiten langs de zijlijn stilaan op gang kwamen ontstond er toch nog enige commotie op het veld wanneer een speler van Horebeke hard ingaat op thuisdoelman Goessens en hierbij zijn neus en kraakbeen breekt. De gemoederen raken even verhit en de scheidsrechter beslist dan ook om het laatste fluitsignaal te blazen en hiermee de aanzet te geven voor wat een groots volksfeest zou worden in Oudenhove.

Vreugde-uitbarsting

Wat toen volgde valt het beste te omschrijven als één langgerekt orgasme. Spelers, trainers en bestuur vlogen elkaar in de armen en de champagne vloog rijkelijk in het rond. De speciaal ontworpen ECO-kampioenenmobiel werd aangevoerd en de spelers kregen een ereronde rond het veld, luidop bejubeld door de rood-witte aanhang. Nadat de spelers in de kantine in de bloemetjes waren gezet, verlegden de festiviteiten zich naar de dorpskern van Oudenhove. In colonne en onder luid geclaxonneer werden alle sponsorcafé’s uitgebreid bezocht. Even leek het alsof carnaval dit jaar op 17 april plaatsvond in Oudenhove.

Uitzonderlijk jaar

De beloften hebben er sowieso een prachtig jaar opzitten. Het laatste puntenverlies dateert al van 7 november en er werd dit seizoen slechts tweemaal verloren. De titel is dan ook de bekroning van het collectief voor een groep die ijzersterk aan mekaar hangt. Nooit lagen plezier en voetbal zo dicht bij elkaar als dit seizoen in Oudenhove. Iedereen was bereid om voor elkaar door een vuur te gaan, in goede en kwade dagen. De voltallige groep was vanaf speeldag 1 in de ban van de titel en stond week na week met slechts 1 doel voor ogen op het veld: kampioen worden! Op 17 april 2010 werd die droom dan ook definitief werkelijkheid! Proficiat jongens, wij zijn dé kampioenen!!!

De beloftenkern van E.C.O bestond dit jaar uit volgende spelers: Stijn Goessens, Davy Vander Poorten (kapitein), Leny Vander Linden, Bert Van Brantegem, Stef Merckaert, Tom Van Gansbeke, Robin Van Nieuwenhove, Koen De Mets, Jochen Glorieux, Mounir Krimel, Filip Craeye, Yanick Tomas, Yanni Dewolf, Kenneth Pannekoeke, Bruno Van Snick, Dries D’herde, Stephen Bogaert, Kevin De Cubber, Frederik De Cock, Bert Stevens, Jeremy Coessens en Pieter Claes. Kampioenentrainer van dienst was Hendrik De Mets!

Davy Vander Poorten

TITELWEDSTRIJD BELOFTEN: ECO – Horebeke

Beste supporters! OPROEP!

ZATERDAG 17 APRIL

Dit lijkt wel de seizoensfinale te worden bij de beloften!

inzet: de titel bij de beloften tegenstander: horebeke, 2de plaats en dus rechtstreekse concurrent voor de titel

De oudenhoofse beloften behalen de titel bij de beloften als ze winnen of gelijkspelen!

de voorbereidingen werden alvast getroffen

WEES AANWEZIG OP HET LANGVERWACHTE MOMENT

tot dan,

Eendracht Club Oudenhove

KERMIS TD ZAT. 3 APRIL 2010

KERMIS TD – zaterdag 3 april – kantine ECO VVK 2,5 euro / ADK 3 euro
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert voetbalclub EC Oudenhove een fuif in haar eigen kantine te pijperzele. Iedereen is welkom!

Terwijl het seizoen in 3de provinciale C nog steeds loopt, maakt ECO zich op voor wat een bevestiging moet zijn voor een gans jaar voetbal en feest!

Dit zal zeker een speciale avond worden als je weet dat de ECO-beloften volop in titelstrijd zijn en dat de volledige kern spelers en supporters tot nu toe een prachtig jaar achter de rug heeft.

Ook staat deze party in het teken van de kermis te oudenhove.

Hopelijk mogen we u verwachten op dit grote feest!

<<Vergeet natuurlijk ook niet te supporteren tijdens de vele voetbal-weekends>>

Boekel – ECO II, beloftentopper 22 JANUARI om 19h30

OPROEP!

Het is algemeen geweten in het Oudenhoofse en omstreken dat zowel de beloften als eerste ploeg bovenaan de rangschikking pronken. De beloften spelen VRIJDAG 22 JANUARI 2010 een topper van formaat: Op het terrein van boekel, tegen de tweede in de stand.

Boekel is de ploeg die ons tijdens de heenronde een nederlaag aansmeerde van 0-4. Ze hielden ons tevens van de titel vorig jaar.

Deze avond wordt hopelijk een topavond voor het provinciaalse beloftenvoetbal.

Na de match is IEDEREEN uitgenodigd voor de afterparty, naar jaarlijkse gewoonte in de vliegende schotel, bij winst of verlies!

De cap roept al zijn supporters, de E-Side en al zijn volgelingen op om vrijdag af te zakken voor wat het eerste voetbalfeest van 2010 moet worden.

“We shall not be moved” 🙂