Categoriearchief: Media

Beloften Oudenhove oververdiend kampioen!

Beloften Oudenhove oververdiend kampioen!

Na 1-0 overwinning tegen rechtstreekse concurrent Horebeke

De beloften van E.C. Oudenhove hebben zaterdag op eigen veld de titel veroverd na een oververdiende 1-0 overwinning tegen rechtstreekse concurrent VV Horebeke. Met nog 1 speeldag te gaan en een match minder gespeeld telt E.C.O nu al 8 punten meer dan hun naaste achtervolgers. Na de match brak dan ook een volksfeest van jewelste los in Oudenhove en werd de eerste titel voor een tweede ploeg van E.C.O in 35 jaar tijd tot in de vroege uurtjes gevierd.

Oudenhove telde bij aanvang van de match 5 punten voorsprong en had aan een gelijkspel genoeg om de titel te veroveren. De verwachtingen waren hooggespannen en de supporters waren dan ook talrijk opgekomen. Zo’n 130 toeschouwers waren naar het Kuipje van E.C.O. afgezakt om dit historische moment mee te maken. Het was de thuisploeg die furieus uit de startblokken schoot en binnen de eerste tien minuten twee reuzenkansen kreeg via Yanick Tomas en Filip Craeye. Hoewel Oudenhove haar wil kon opleggen en het tempo van de wedstrijd bepaalde, ontbrak het aan het nodige geluk bij de afwerking waardoor we de rust ingingen bij een 0-0 stand.

Hetzelfde spelbeeld kregen we in de tweede helft, hoewel ook Horebeke nu en dan gevaarlijk kon zijn. Gelukkig kon Oudenhove rekenen op een attent keepende Stijn Goessens. In de 65ste minuut leek de titelstrijd in een beslissende plooi te zullen vallen toen de scheidsrechter een terechte penalty toekende aan de thuisploeg. Craeye besloot echter om zijn ploegmaats en de supporters nog even in spanning te houden en richtte de penalty recht in de handen van de bezoekende doelman.

Naarmate het spel bitsiger werd, voerde coach Demets een dubbele wissel door. Kenneth Pannekoeke kwam de moegestreden Tomas vervangen en Stef Merckaert nam de plaats in van Koen Demets. Een geslaagde wissel zo bleek want wanneer Pannekoeke zich stevig doorzet en de bal in de voeten van Mounir Krimel weet te leggen tikt die laatste simpel binnen en weet hiermee de volledige rood-witte aanhang in vervoering te brengen.

Terwijl de festiviteiten langs de zijlijn stilaan op gang kwamen ontstond er toch nog enige commotie op het veld wanneer een speler van Horebeke hard ingaat op thuisdoelman Goessens en hierbij zijn neus en kraakbeen breekt. De gemoederen raken even verhit en de scheidsrechter beslist dan ook om het laatste fluitsignaal te blazen en hiermee de aanzet te geven voor wat een groots volksfeest zou worden in Oudenhove.

Vreugde-uitbarsting

Wat toen volgde valt het beste te omschrijven als één langgerekt orgasme. Spelers, trainers en bestuur vlogen elkaar in de armen en de champagne vloog rijkelijk in het rond. De speciaal ontworpen ECO-kampioenenmobiel werd aangevoerd en de spelers kregen een ereronde rond het veld, luidop bejubeld door de rood-witte aanhang. Nadat de spelers in de kantine in de bloemetjes waren gezet, verlegden de festiviteiten zich naar de dorpskern van Oudenhove. In colonne en onder luid geclaxonneer werden alle sponsorcafé’s uitgebreid bezocht. Even leek het alsof carnaval dit jaar op 17 april plaatsvond in Oudenhove.

Uitzonderlijk jaar

De beloften hebben er sowieso een prachtig jaar opzitten. Het laatste puntenverlies dateert al van 7 november en er werd dit seizoen slechts tweemaal verloren. De titel is dan ook de bekroning van het collectief voor een groep die ijzersterk aan mekaar hangt. Nooit lagen plezier en voetbal zo dicht bij elkaar als dit seizoen in Oudenhove. Iedereen was bereid om voor elkaar door een vuur te gaan, in goede en kwade dagen. De voltallige groep was vanaf speeldag 1 in de ban van de titel en stond week na week met slechts 1 doel voor ogen op het veld: kampioen worden! Op 17 april 2010 werd die droom dan ook definitief werkelijkheid! Proficiat jongens, wij zijn dé kampioenen!!!

De beloftenkern van E.C.O bestond dit jaar uit volgende spelers: Stijn Goessens, Davy Vander Poorten (kapitein), Leny Vander Linden, Bert Van Brantegem, Stef Merckaert, Tom Van Gansbeke, Robin Van Nieuwenhove, Koen De Mets, Jochen Glorieux, Mounir Krimel, Filip Craeye, Yanick Tomas, Yanni Dewolf, Kenneth Pannekoeke, Bruno Van Snick, Dries D’herde, Stephen Bogaert, Kevin De Cubber, Frederik De Cock, Bert Stevens, Jeremy Coessens en Pieter Claes. Kampioenentrainer van dienst was Hendrik De Mets!

Davy Vander Poorten

KERMIS TD ZAT. 3 APRIL 2010

KERMIS TD – zaterdag 3 april – kantine ECO VVK 2,5 euro / ADK 3 euro
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert voetbalclub EC Oudenhove een fuif in haar eigen kantine te pijperzele. Iedereen is welkom!

Terwijl het seizoen in 3de provinciale C nog steeds loopt, maakt ECO zich op voor wat een bevestiging moet zijn voor een gans jaar voetbal en feest!

Dit zal zeker een speciale avond worden als je weet dat de ECO-beloften volop in titelstrijd zijn en dat de volledige kern spelers en supporters tot nu toe een prachtig jaar achter de rug heeft.

Ook staat deze party in het teken van de kermis te oudenhove.

Hopelijk mogen we u verwachten op dit grote feest!

<<Vergeet natuurlijk ook niet te supporteren tijdens de vele voetbal-weekends>>

Sebastien Mannens klimt met Oudenhove over Dikkelvenne

VOETBAL 3DE PROVINCIALE OUDENHOVE – VELZEKE Sebastien Mannens klimt met Oudenhove over Dikkelvenne – 09/12/2009

ZOTTEGEM – Oudenhove was zondagavond dubbel gelukkig. In de eerste plaats om de belangrijke zege in de derby tegen Velzeke. In de tweede plaats om het slippertje van leider Dikkelvenne, waardoor Oudenhove zelf weer naar de kop klom. Roger Marlier

Dat topscorer Andy Van De Perre droog bleef, daar had zijn bewaker Franky De Naeyer wel iets mee te maken. De aanpak van De Naeyer kon in het winnende kamp op weinig begrip rekenen. Een doelpunt van Sebastien Mannens gaf Oudenhouve vertrouwen om voluit voor de drie punten te gaan.

Sebastien Mannens: ‘Het werd mijn zesde seizoenstreffer, maar eigenlijk heb ik er al zeven gemaakt. Tegen Boekel werd een doelpunt van mij om onduidelijke redenen afgekeurd. Dat mijn doelpunt zondag de weg effende naar de overwinning, stemde de ploeg en mijzelf heel tevreden.’

Je kreeg wel tegenstand van Velzeke?

‘Onze buren profileerden zich in de eerste helft als de betere ploeg. De tweede helft was voor ons. Toen Tim De Lange bij de tegenstander werd uitgesloten, gingen wij als de betere ploeg voluit voor een tweede doelpunt en de overwinning. Na onze verrassende uitschuiver in Zevergem werd dit de tweede zege op rij. Dat wij bovendien, door het gelijkspel van leider Dikkelvenne, zelf opnieuw de leider zijn, is ook een reden om dik tevreden te zijn. Wij wachten de tweede ronde af, en zien wel hoe het verder evolueert. Een pluspunt is onze brede kern. Telkens een speler uitvalt, is een degelijke vervanger beschikbaar. Opnieuw leider zijn, geeft ons veel vertrouwen.’

De overgang van Opbrakel naar Oudenhove is voor jou bijzonder geslaagd?

‘Vorig seizoen scoorde ik bij Opbrakel 21 doelpunten. De overgang naar Oudenhove verliep naar wens. Ik bleef in de eerste ronde drie speeldagen geblesseerd aan de kant. Met de collega’s wil ik ervoor ijveren om in de tweede ronde te blijven winnen en zelf ook regelmatig een goaltje mee te pikken. Ik ben eigenlijk een product van Sparta Bevere. Mijn loopbaan startte bij de juniores, tot ik als twintiger kon doorstoten naar de eerste ploeg en twee seizoenen in de fanionploeg speelde. Dat ik dit seizoen speel met de ploeg die in derde C de lijsttrekker is, maakt van mij een gelukkig voetballer.’

(bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=O02JEA53&PostCode=9620 – 9/12/2009 )

ECO 50 jaar: de geschiedenis van een familieploeg verzameld in een boek

Ter ere van het 50 jarig bestaan van onze club werd door Marc Van de Walle, tevens voorzitter van de club, een boek geschreven in 2003. Het bevat anekdotes en foto’s die al jaren de ronde gaan, ware feiten, emotionele en onvergetelijke momenten.

Het boek kreeg de titel 50 jaar lief & leed: Ec Oudenhove 1953-2003.

Deze verzameling is een aanrader voor iedereen die zich verbonden voelt met ECO of voetbal in de streek!

Er zijn nog steeds exemplaren beschikbaar: 15 euro per boek bij Marc Van de Walle: BESTEL HIER
U kan een online exemplaar alvast hier bekijken: ec oudenhove / publicaties

ECO

VOETBAL 3DE PROVINCIALE OUDENHOVE – BOEKEL Bart Van Daele beslist de topper in zijn 13de seizoen met Oudenhove

“38 jaar oud maar niet versleten!”

ZOTTEGEM/ZWALM – De derde overwinning van Oudenhove brengt de ploeg op een gedeelde derde plaats. De zege krijgt nog meer glans, aangezien leider Boekel werd geklopt. Daardoor werd Kluisbergen Sportief, heel goed bezig, in derde C de nieuwe leider. Bart Van Daele deelde in de vreugde van de collega’s. Vooral de ancien van de ploeg stond in de schijnwerpers. Hij maakte het doelpunt dat besliste over de driepunter.

Je eerste treffer dit seizoen?

Bart Van Daele: ‘Ik wachtte inderdaad tot de zesde speeldag om te scoren. Ik speel eigenlijk achter de spitsen. Mijn eerste goaltje in deze competitie was heel belangrijk. Steven Weytens deed erg knap voorbereidend werk. Hij zette twee man in de wind. Daarna stuurde hij de bal in mijn richting. Ik trapte de bal tegen de netten. Er zijn daarna nog kansen geweest om te scoren. Zo had Steven Weytens wel pech toen de bal op de dwarsligger strandde.’

De leeftijd heeft geen vat op jou?

‘Ik ben heel tevreden te kunnen vaststellen dat ik als 38-jarige niet versleten ben. Zelfs een opdracht achter de spitsen, met de bedoeling de voedingsbron van de aanval te zijn, is niet te veel gevraagd. Ik voel mij op die positie goed. En met mijn loopsnelheid valt het ook nog mee.’

Toch was je er in september niet altijd bij?

‘Ik was twee weken met vakantie. Bij mijn terugkeer was er de overtuiging om het verder goed te doen. De resultaten liegen er niet om. Mijn dertiende seizoen bij Oudenhove mag er zijn. Onze ploeg werd versterkt in de breedte. Iedere zege maakt ons gelukkig. Ik zie ons zeker in de top vijf eindigen. Voor mij is het ook de derde keer dat ik met trainer Danny Herregodts mag werken. Hij is aan zijn derde verblijf hier bezig. Hij verstaat de kunst het maximum uit de groep te halen.’

Wat voor indruk maakte Boekel op jou?

‘Ik vond Boekel als leider een heel sterke ploeg, anders had die trouwens niet zo’n mooi parcours afgelegd. Het is een ploeg met gestalte en kracht. Door het verlies in Oudenhove is onze tegenstander de leidersplaats kwijt gespeeld. Voor Boekel komt het erop aan in de volgende weken terug te slaan om weer de verloren koppositie in te nemen.’

Roger Marlier