Datum

25 februari 2024 15:00

Accommodatie

Cmp: Pijperzele

Voor de derde week op rij mocht E.C.O. de schoenen aantrekken voor een rasechte derby. Ditmaal kwamen de buren van RR Breivelde over de vloer. Coach Ben behield het vertrouwen in de elf die vorige week Velzeke wandelen stuurden, maar zag een uur voor de wedstrijd wel nog doelman Niels Bossant uitvallen. Klaas D’hondt, op zaterdag nog in doel bij de beloften, was zijn vervanger. Domien en Kevin waren nog steeds geblesseerd. Een piepjonge bank was het gevolg met Jonas Michel, Jentel Foubert en de gebroerders Vercouillie. Bij RR ontbraken oude bekende Seghers en De Clercq maar trad wel ‘Snoopy’ Dries De Roover aan in de basis.

Het wedstrijdbegin was voor E.C.O. Kenneth zette een actie in vanop links en kon hard uithalen richting doelman Van de Parre. Die had moeite met het schot en een verraste Loic kon niet profiteren van het mistasten. Het was de voorbode van de klasse van KDB, maar daarover later meer. Breivelde probeerde de voetbalmotor op gang te trekken, maar in minuut 9 was het toch Kenneth die mocht aanleggen voor een rechtstreekse vrije trap. KDB twijfelde niet vanop 35 meter en knalde de bal snoeihard naast de muur voorbij een verbijsterde doelman Van de Parre: 1-0 , vintage KDB.

Breivelde was niet onder de indruk en aan de overkant was Brecht Moreels net niet attent genoeg om doelman Klaas in moeilijkheden te brengen. RR drukte door en ook Wouter Moreels toonde zijn klasse door met een borstdeviatie Jesse De Groote te bedienen. Zijn schot was echter onbesuisd en belandde over het doel. Mistasten in de E.C.O.-defensie leidde tot een cadeautje voor Breivelde, maar doelman Klaas toonde een eerste maal zijn klasse.

Het was knokken op de grasmat die er gezien de tijd van het jaar al bij al goed bij lag. Voetbal is nu eenmaal een wintersport en wordt niet overal op een kunstgrasveld van ’t stad gespeeld. Het was wachten op nieuw gevaar van E.C.O. Pouckie bracht vanop zijn rechtsachter positie KDB in stelling die zijn schot in één tijd zag afgeblokt worden. In minuut 26 wordt bezoeker De Groote te veel vrijheid gegund. Jesse kan hard uithalen en laat doelman Klaas geen kans. De op dat moment verdiende 1-1 is een feit. De toeschouwers zien een aangename wedstrijd waarbij bij tijd gebikkeld wordt om de bal. Een opstootje in minuut 40 waarbij Kenley de vinger van een bezoeker opzettelijk in het oog geduwd krijgt, zorgt ervoor dat Kenley naar de kant moet. Na minutenlang onderzoek door dokter Vercouillie bleek een wissel de enige juiste keuze. Kenley out, Jonas Michel in. Meteen ook rusten geblazen.

E.C.O. kwam wakker uit de kleedkamer en meteen kan de vrijstaande Loic na een mooie actie vanop rechts kiezen om KDB te bedienen of zelf te trappen. Loic aarzelt niet en trapt de 2-1 met een gelukje voorbij doelman Van de Parre. Van een kanonstart gesproken. Breivelde reageert meteen en ziet de gelijkmaker van Wouter Moreels afgekeurd worden wegens nipt buitenspel. Voor discussie vatbaar, maar dat is nu eenmaal het lot van een wedstrijd zonder lijnrechters. E.C.O. neemt intussen lichtjes de overhand en probeert wat gevaar te creëren. Op het uur etaleert een uitstekend spelende KDB opnieuw zijn klasse. Vanop de middenlijn neemt Kenneth de bal in één tijd op de slof over de doelman. Het weergaloze schot belandt echter op de paal. Minuten later krijgt Loic een mooie kans na mistasten van Van de Parre, maar hij besluit het cadeautje niet in ontvangst te nemen.

De wedstrijd wordt wat harder en Breivelde beseft dat het wat moet proberen. Delplace en Machtelinckx komen in het veld en RR herschikt enigszins de troepen. E.C.O. is echter niet onder de indruk en blijft vrank en vrij voetballen én zijn voetje zetten in de duels. In minuut 70 zet Van Poucke zich door, kapt naar binnen en trapt keihard op doel. De bal belandt via de doelman in de voeten van Loic die niet twijfelt: 3-1! De scheids besluit echter te compenseren en keurt het doelpunt af wegens buitenspel. Op het moment dat het schot vertrekt kwam Loic duidelijk vanachter de man. Onterecht afgekeurd dus.

En het is nog niet gedaan. Minuten later lanceert KDB, opnieuw hij, met een crossbal Jonas Michel door het hart van de defensie op doel af. Ook hier wordt vermeend buitenspel gezien door de scheidsrechter. Het lot van een wedstrijd zonder lijnrechters, weet je wel. ;-) Kenneth probeert het even later ook nog met een schot vanaf de rand van de zestien, maar besluit naast. De match gaat intussen naar het einde en hoewel Breivelde wel probeert druk te zetten, leidt dit niet meer tot concreet doelgevaar, mede dankzij een zeer attent keepende doelman Klaas D’hondt. Coach Ben brengt ook nog de gebroeders Vercouillie voor de moegestreden spitsen Kenneth en Loic. Een afsluitende Breiveldse corner wordt ook ontmijnd door de E.C.O.-defensie. Meteen ook het einde van de wedstrijd. Wat door de bezoekers wordt aanzien als een non-match (van hun kant dan toch), wordt door de neutrale toeschouwer aanzien als een verdiende en hard bevochten overwinning van de thuisploeg. De aanwezige sponsors die uitgenodigd waren voor het sponsorevent zagen dat het goed was.

E.C.O. pakt zo 9 op 9 en maakt een mooie sprong in het klassement. Het achterom kijken behoort intussen tot het verleden. Alle druk is weg en ‘the only way is up’. Te beginnen volgende week op bezoek bij Maarkedal? Niet te vergeten: volgend weekend, op 2 en 3 maart staat ons eetfestijn in de kantine van Oudenhove gepland. Iedereen meer dan welkom om te genieten van een overheerlijk varkenshaasje met diverse sausen en kroketten. Tot dan?!