12 november 2023 14:30

Accommodatie

Cmp: Pijperzele

Hoogspanning afgelopen zondag op E.C.O. voor de komst van Elene-Grotenberge. Deze derby stond in het verleden vaak garant voor spektakel en een blik op de rangschikking toonde vooraf het belang van deze 6-puntenwedstrijd. E.C.O. miste bovendien de geschorsten Miguel Praet en kapitein Domien Van den Meersschaut.

E.C.O. schoot al meteen voortvarend uit de startblokken, wanneer Kenneth in minuut 1 Jonas Michael alleen op de doelman het straatje instuurt. Jonas schiet echter onbesuisd net over het doel. Hier had het al meteen 1-0 voor de thuisploeg moeten staan. EEG antwoordt echter meteen met een hoekschop aan de overzijde. Doelman Niels wordt onder druk gezet maar verdedigt autoritair zijn doelgebied.

Het spel gaat intussen op en neer en het is wachten tot minuut 18 voor het volgende doelgevaar. Kenneth kan mistasten van doelman Trossaert echter net niet afstraffen. Op het halfuur brengt Loic een voorzet hard voor doel, maar Kenneth zijn sliding komt net te laat om de bal in doel te verwerken. Een minuutje later brengt een voorzet van Michel doelman Trossaert opnieuw in de problemen, maar de 0-0 blijft op het bord. E.C.O. toont zich de betere van het spel, maar EEG is vastberaden zijn huid duur te verkopen. In minuut 35 mag Kenneth opnieuw aanleggen voor een corner. Bert Van Brantegem zet zich mooi door en kopt de bal in doel: 1-0 voor E.C.O.

EEG lijkt niet van slag door deze openingstreffer en probeert de bakens te verzetten. Een trap van ver weet doelman Niels net niet te verrassen. Met een ultieme kattensprong duwt hij de bal nog op de lat en voorkomt zo de 1-1 op slag van rust. Rusten geblazen en de thuisploeg op voorsprong.

De bezoekers komen met goeie intenties uit de kleedkamer en nemen het spel resoluut in handen. Er worden mooie combinaties op de mat gelegd zonder echt dreigend te worden. Het is echter Van Poucke die in minuut 54 de bal net over doel ziet verdwijnen. Een minuutje later kan E.C.O. alweer dreigen met een schot in de draai van Kenneth, dat net naast de verkeerde kant van de paal belandt. Ook na de aansluitende corner kan Kenneth verschroeiend hard uithalen naar doel, maar zijn poging gaat maar net voorlangs. De kansen zijn voor E.C.O. maar het balbezit is duidelijk voor EEG. Op het uur mag Hertegonne in de zestien van E.C.O. aanleggen, maar hij mist zijn schot. In een daaropvolgende combinatie probeert EEG het opnieuw, zonder echter echt gevaarlijk te worden.

E.C.O. gaat nog eens counteren en een lobje van Kenneth over de keeper gaat maar net naast doel. E.C.O. sleept zich echter naar het einde, ondanks een schuchtere doelkans van Jonas. Vijf minuten voor tijd probeert EEG het nogmaals, maar doelman Niels is vastberaden om zijn netten schoon te houden. Zoals het in het voetbal gaat weet je dat er nog 1 ultieme kans zal volgen. In minuut 92 mag Elene aan de rand van de zestien aanleggen naar doel maar ook dat schot mist precisie en verdwijnt over doel.

Meteen ook het einde van een partij die misschien wat peper en zout ontbrak. E.C.O. nam de eerste helft voor zijn rekening en hoewel EEG zich de betere in balbezit toonde in de 2de helft, ontsnapte het toch aan groter euvel na enkele scherpe E.C.O.-counters. E.C.O. doet zo een gouden zaak en behaalt ook meteen zijn eerste thuiszege van het seizoen. Speciale dank aan café De Stappersalm en aan kandidaat Prins Carnaval Bart Van Crombrugge voor het schenken van de wedstrijdbal! Afspraak volgende week zaterdag voor de uitwedstrijd op KSK Zingem!