11 februari 2024 14:30

Accommodatie

Cmp: Grotenberge

De verplaatsing naar de buren van Elene-Grotenberge kondigde zich vooraf als richtinggevend aan voor het verdere verloop van het seizoen voor E.C.O. Bij verlies moest er nog steeds achterom gekeken worden, terwijl bij winst het wagonnetje bij de middenmoot werd aangehangen. Coach Ben moest nog steeds de langdurig gekwetsten Domien en Kevin Brantegem missen.

E.C.O besefte het belang van de wedstrijd en schoot goed uit de startblokken. Al in minuut 2 had Jonas de openingstreffer aan de voet. De doelman voorkwam echter erger. Luttele minuten later steekt E.C.O via corner alweer zijn neus aan het venster, maar deze keer is het Bert die werkelijk vergeet te scoren. Hoewel de bezoekers de betere van het spel zijn, lossen ze op het kwartier toch de druk op de EEG-defensie. Ook Elene dreigt via een afstandsschot, maar doelman Niels is attent.

Ook Pieter Waeytens waagt een eerste keer zijn kans na een mooie actie, maar ziet zijn schot in de draai over het doel getikt worden. Jonas mag enkele minuten later aanleggen voor een interessante vrije trap, maar zijn schot gaat onbesuisd over. In minuut 25 mag ook Niels nog eens zijn klasse tonen. Een verraderlijke trap van ver wordt door Niels via de paal in hoekschop geduwd. Enkele minuten later mag De Smet vanop zo’n 25 meter aanleggen, en ook hier is de parade van Niels nodig.

Op slag van rust lanceert Michel enig mooi Pieter Waeytens, Waey voor de vrienden, op de middenlijn. Pieter zet beheerst 2 verdedigers van Elene op het verkeerde been en werkt prima af met links: 0-1! Nog geen minuut later is het bijna alweer prijs voor E.C.O. Na een mooie voetballende combinatie ziet Nolle zijn schot op de buitenkant van de paal belanden. Rusten geblazen.

Oudenhove komt goed uit de kleedkamers en lijkt de match te gaan controleren. Toch zorgt een moment van onoplettendheid in minuut 50 voor een counter van EEG. 1-1 zowaar. E.C.O besluit om niet bij de pakken te blijven zitten. Na alweer een uitstekende combinatie op het kunstveld van EEG bedient Arne zijn compagnon Jonas die met links beheerst de 1-2 op het bord zet. E.C.O. ruikt bloed en drukt door. Minuten later zet KDB zowaar een trap met links in. De keeper komt hier goed weg en zet met een gelukje in hoekschop.

De bezoekers controleren de wedstrijd en wanneer KDB in minuut 80 met een enig mooie pré-assist Waey bedient, speelt deze bal op zijn beurt naar de pas ingevallen Loic die de match op slot doet: 1-3. De beste actie komt naar het einde toe nog op naam van man van de wedstrijd Waey, die de hardwerkende Govers bedient. Robin besluit echter het cadeautje voor het lege doel niet in ontvangst te nemen. Meteen ook het einde van een derby waarbij E.C.O. een gouden zaak doet in het klassement. Volgende week volgt de altijd leuke verplaatsing naar de buren van Velzeke. Supporters op post?!