Mooie sprong in het klassement na overtuigende zege

Datum

10 maart 2024 15:00

Accommodatie

Cmp: Pijperzele

E.C.O besefte voor aanvang van de partij tegen Jong Zulte dat het een mooie zaak in het klassement kon doen bij winst. Coach Ben moest het stellen zonder Miguel Praet (schorsing) en de langdurige geblesseerden Domien en Kevin. Hij zag wel Kenley en Bert terugkeren na een gele schorsingsdag. Jonas, Kilian, Niels en Nicolas namen plaats op de bank.

Het is de thuisploeg die het beste uit de startblokken schoot. Al in minuut 1 weet Kenneth de bezoekende doelman bijna te verrassen vanuit een scherpe hoek. De keeper kent moeite met de inzet en ook Robin ziet zijn schot in de rebound afgeblokt. E.C.O. is duidelijk wakker want in minuut 3 belandt een mooie voorzet van Pieter Waeytens op het hoofd van Loic. De kopbal is mooi en gericht, maar ook de parade van de doelman mag er zijn. De daaropvolgende corner wordt door Kenley in één tijd nipt naast doel getrapt.

Het eerste kwartier is duidelijk voor E.C.O., maar dan steekt ook Zulte zijn neus aan het venster. Het tempo wordt opgevoerd en ook doelman Niels moet tot tweemaal toe zijn kunnen tonen. Hier had Zulte gerust de openingstreffer kunnen aantekenen.

In minuut 18 zet Pieter, die duidelijk zijn dagje heeft, alweer een mooie actie op. Hij haalt er een corner uit. Het spel gaat nu op en af en Zulte neemt lichtjes de overhand. Een voorzet in minuut 21 dreigt gevaarlijk te worden, maar Niels is attent en duikt mooi in de voeten. Minuten later belandt ook een afstandsschot over het doel. E.C.O. probeert opnieuw iets tegenover de steriele druk van Zulte te zetten. Robin probeert het na een mooie voetballende combinatie met links en ook Kenneth trapt voorbij het halfuur net naast doel.

Er sluipen wat slordigheden in het spel langs beide kanten en we lijken met een gelijkspel te gaan rusten. Dat is echter zonder Nolle gerekend die na een mooie combinatie vanop links 2 man in de wind zet en haarfijn de vrijstaande KDB bedient: 1-0 op slag van rust. En het venijn zit hem duidelijk nog in de staart want een minuutje later belandt een harde vrije trap van Kenneth via een bezoekend been in hoekschop. Rusten geblazen.

E.C.O. kwam fris uit de kleedkamer en voerde meteen het tempo op. Vlak na rust zet Pieter alweer een flitsende actie op, maar deze keer trapt Kenneth net over doel. In minuut 50 brengt KDB de bal voor doel, maar Loic is net niet attent genoeg om op doel te kunnen besluiten. Het spel gaat er stevig aan toe, maar het is vooral E.C.O. dat de bal van voet tot voet laat gaan.

In minuut 55 besluit kapitein Bert om met een strakke diepe bal, zoals het hem destijds werd geleerd door de auteur van deze tekst, Nolle door het hart van de defensie te sturen. Nolle twijfelt niet en neemt de bal enig mooi op de slof: 2-0 en E.C.O. op rozen. Pieter Waeytens ruikt bloed en snijdt alweer door de bezoekende defensie, maar er is echter niemand voor doel om het genadeschot toe te dienen. In minuut 73 krijgt ook Bert een uitgelezen kans om op corner van Loic de score verder uit te diepen, maar zijn kopbal belandt net over doel.

De thuisploeg controleert duidelijk de partij en de E.C.O.-youngsters toveren bijwijlen zeer mooi voetbal op de mat. Zowel Arne, Nolle als KDB kome nog zeer dicht bij een derde doelpunt, maar 2-0 is meteen ook de eindstand. Een welverdiende overwinning voor E.C.O. waarbij zowel Pieter Waeytens als Nolle Coessens een speciale vermelding verdienen als ‘man van de match’.

Door deze zege springt E.C.O. naar de 9de plaats in het klassement en ziet na een moeilijk seizoensbegin en een nieuwe knappe 12 op 15 het harde werk van de voorbije weken en maanden beloond worden. De sfeer zat er dan ook goed in na de wedstrijd met Robin Govers als ware gangmaker in de kleedkamer. Volgende zaterdag trekken we naar Sparta Moerbeke voor een nieuwe wedstrijd. Supporters op post?