Datum

16 maart 2024 19:30

Accommodatie

Cmp: Sportcomplex FCE.Moerbeke

Voor de verplaatsing naar Sparta Moerbeke kon coach Ben voor het eerst sinds langs op een nagenoeg volledig fitte A-kern rekenen. Enkel Kevin Brantegem (einde seizoen) ontbrak. Zo namen Domien, Miguel, Jonas en Kilian plaats op de bank. Ben behield het vertrouwen in de basiself die vorige week de 3 punten thuis hielden tegen Jong Zulte.

Het matchbegin bij beide ploegen is aarzelend. Het wordt al meteen duidelijk dat het voor E.C.O zoeken zal worden om een gaatje te vinden in de Moerbeekse verdediging. Het is zowaar de thuisploeg dat na 7 minuten E.C.O. verrast. Een voorzet van de flanken belandt net buiten de zestienmeter bij Cobbaert. Die twijfelt niet en trapt de bal aan de 2de paal mooi binnen: 1-0, een droomstart voor de thuisploeg.

Een wake-up call is het voor E.C.O. Vrijwel meteen glipt Kenneth net voorbij de middenlijn door de buitenspelval. Oog in oog met thuisdoelman De Clercq probeert hij de goalie te omspelen, maar zijn actie loopt in de soep. Hier had het altijd 1-1 moeten staan. Het blijkt echter uitstel van executie. Minuten later bedient diezelfde Kenneth op de rand van de 16 Matthias. Die kapt beheerst zijn tegenstander uit en trapt de bal fraai in het zijnetje: 1-1 en alles te herdoen.

In minuut 20 brengt Arne de bal voor doel, maar Loic kan geen kracht zetten op zijn kopbal die naast gaat. Een minuutje later krijgt Loic echter hulp van de thuisverdediging. Loic onderschept een te korte terugspeelbal en zet de 1-2 op het bord. E.C.O is nu echt wel onder stoom en drijft het tempo op. Pouckie dweilt voor de zoveelste keer zijn linkerflank af en dolt met enkele Moerbeekse verdedigers. Hij brengt de bal voor doel waar Loic verdediger De Troch dwingt tot een own-goal: 1-3 en wedstrijd gespeeld na 26 minuten zo lijkt het.

In minuut 33 mag een sterk spelende Pouckie nogmaals op doel af, maar de keeper duikt net op tijd in zijn voeten en ook een voorzet van KDB die door Matthias in één tijd op de slof wordt genomen, belandt in corner. Op slag van rust mogen zowel KDB als Nolle het nogmaals proberen, maar de 1-3 ruststand blijft op het bord.

Vijf minuten na de rust zetten Nolle en Pouckie een mooie actie op. Kenneth kan trappen, maar De Clercq ranselt de bal mooi uit zijn doel. De spanning is intussen allang uit de wedstrijd verdwenen. Jonas mag Robin komen vervangen en ook Miguel komt tussen de lijnen voor de geelgeboekte Kenley. In minuut 78 legt Nolle aan voor een schot, maar ook hier is de thuisdoelman attent. Intussen mag ook Kilian nog een kwartiertje volmaken in de plaats van Loic.

Een invalbeurt van Kilian die er overigens mag wezen. E.C.O. zoekt al even de vierde treffer en is het wachten tot minuut 88. Kilian draait zich mooi weg van zijn tegenstander en krult de bal via de paal fraai in doel: 1-4. Het venijn zit hem duidelijk nog in de staart want zowel de wederoptredende Domien als Kilian dwingen de doelman in het slot nog tot enkele mooie reddingen. Meteen ook het einde van de partij.

E.C.O. pakt een fraaie 15 op 18 en nestelt zich steviger in de linkerkolom van het klassement. Volgende week komt Boekel op bezoek. Supporters op post?