24 september 2023 15:00

Accommodatie

Cmp: Sp Wortegem

E.C.O. trok gemotiveerd naar Wortegem voor een verplaatsing die zich vooraf steeds als 'niet eenvoudig' aankondigt. De troepen van coach Kevin waren vastberaden om de nul van het bord te vegen na de recente 0 op 9 en vooral om de non-match van vorige week tegen Velzeke uit te wissen. Kapitein Domien keerde terug in de basiself, waar ook Van Poucke opnieuw zijn stek op de flanken innam.

De rood-witte troepen schoten het best uit de startblokken en dat resulteerde al na 3 minuten in een eerste bezoekend gevaar. Jonas brengt de bal voor doel, maar kapi Domien kan niet genoeg kracht op zijn kopbal zetten. Een minuutje later zet E.C.O. een omschakeling op en wordt Van Poucke diep gestuurd door Domien, die bedient Kenneth die hard uithaalt. Hier had de thuisdoelman alle moeite van de wereld om de bal in hoekschop te zetten. Het gevaar blijft aanhouden wanneer een vrije trap van Michel afwijkt op de muur en naast doel verdwijnt.

Na 8 minuten zien we eerste keer Wortegem zijn neus aan het venster steken. Van Tiegem kan echter net niet zijn hoofd tegen de aangesneden voorzet zetten. Het spel blijft mooi op en neer gaan en 3 minuten later brengt Kenneth de bal strak voor doel, waar echter niemand gevolgd is om af te werken. In de kluts komt de bal nog bij Michel maar ook zijn schot gaat over de dwarsligger. Op het kwartier pakt opnieuw Van Tiegem uit met een mooie vrije trap, maar doelman Niels gaat goed plat.

In minuut 23 kan Jonas dreigen met een afvallende bal die net naast doel gaat. Op het half uur krijgen we opnieuw een heet standje voor het doel van Niels. Onze goalie komt echter gepast tussen, met de nodige hulp van Jentel die de bal in hoekschop ontzet. Wortegem houdt even de druk aan en versiert een interessante vrije trap vlak voor doel. Niels staat echter pal en is vastberaden zijn netten schoon te houden.

Aan de overkant zorgt onoordeelkundig tussenkomen van doelman Moerman opnieuw voor Oudenhoofs gevaar. Domien met een inzet vanop 30 meter, maar hij kan te weinig kracht op het afstandsschot zetten en kan zo tijdig van de lijn geweerd worden. Geen doelpunten in een kansrijke eerste helft en rusten geblazen.

E.C.O. voert tijden de rust een wissel door en brengt Arne in de ploeg voor de geelgeboekte Pieter. De bezoekers gaan verder op het elan van de eerste helft en nemen duidelijk de bovenhand op Wortegem. Domien en Kenneth dreigen telkens met een schot van ver, maar een doelpunt is E.C.O. nog steeds niet gegund. In minuut 63 kan een strakke corner van Kenneth net niet in het Wortegemse doel worden verwerkt. Bij de daaropvolgende corner is het echter wel prijs. Domien kan de bal in de kluts binnentikken, maar de ref keurt het doelpunt af voor vermeend handspel. Hier komt Wortegem opnieuw goed weg.

Ondertussen ziet coach Kevin verdediger Kenley geblesseerd uitvallen en komt Kevin Brantegem in de ploeg. E.C.O. blijft de thuisploeg onder druk zetten en Domien stuurt Van Poucke het straatje in, die kapt zich mooi vrij maar ziet zijn inzet net naast het doel belanden. E.C.O. verdient nu stilaan een goaltje, maar ook aan de overkant loert opnieuw gevaar. Een Wortegemse vrije trap belandt zowaar op de lat. Intussen is ook Nolle de moegestreden Domien komen vervangen.

In minuut 80 krijgt Van Poucke een opgelegde kans om de score te openen, maar zijn bal belandt in de handen van doelman Moerman. E.C.O. wil meer en blijft dreigen en ook Govers ziet zijn inzet maar net naast doel belanden. E.C.O. stapelt de corners op en ondertussen nadert het einde van de partij. Van Poucke zet een mooie actie op in minuut 91 en bedient de alleenstaande Loic die vanuit een moeilijke positie net over het doel besluit. Hier had altijd de 0-1 moeten op het scorebord staan. En nog is het niet gedaan want in minuut 92 haalt ook Nolle nog hard uit. Doelman Moerman leek hier geklopt, maar het schot van Nolle belandt net langs de verkeerde kant van de paal. Meteen ook het eindsignaal van een aangename partij, waarbij vooral E.C.O. vergat om zichzelf te belonen met een verdiende driepunter.

De nul is echter van het bord en de aanwezige toeschouwers waren getuige van een volwassen rood-witte partij. Volgende week ontvangen we thuis de buren van Sottegem B die momenteel mooi aan de kop van rangschikking staan te pronken. Supporters op post voor een altijd beladen Zottegemse derby?