Datum

3 december 2023 14:30

Accommodatie

Cmp: Pijperzele

Voor de komst van leider Maarkedal was het vooraf bang afwachten of de wedstrijd wel zou kunnen gespeeld worden. Koning winter is in het land en daar waren de eerste sneeuwvlokken het beste bewijs van. Alles werd echter in het werk gesteld om de lijnen sneeuwvrij te maken. De scheidsrechter van dienst twijfelde dan ook geen seconde: spelen.

Het was duidelijk dat de besneeuwde grasmat zijn rol zou spelen in deze partij. Al na 4 minuten kon ex-E.C.O’er Jarno Aelvoet na een mistasten in de thuisdefensie doelman Niels omspelen en de 0-1 op het bord zetten. E.C.O liet zich echter niet van de kaart brengen en dreigde vrijwel onmiddellijk via een afstandsschot van kapitein Domien. In minuut 8 zette Kenneth een mooie actie op, waarna hij Domien wist te bedienen. Het schot belandde echter in de handen van de doelman.

In minuut 10 was het moment van Kenneth gekomen. Onze spits kreeg een geniale ingeving en trapte vanop de middenlijn hoog in één tijd naar doel. Doelman Vandenbossche stond ver uit zijn goal en had geen verhaal tegen de wereldgoal van KDB. Jammer dat we hiervan geen beelden kunnen meegeven want de goal zou zeker zijn rondgegaan op sociale media. 1-1 dus en alles te herdoen.

E.C.O voetbalde vrank en vrij en wist de Maarkedalse leider goed op te vangen. Een zware tackle op Loïc op de rand van de zestienmeter werd onbegrijpelijk ‘besanctioneerd’ met een scheidsrechterbal. In minuut 27 stak Maarkedal opnieuw de neus aan het venster met een dreigende corner, maar doelman Niels stond pal. Ook aan de overkant mochten we alweer dreiging noteren met een hard schot van Kenneth waarmee doelman VDB duidelijk moeite had. In de rebound belandde de bal bij Loïc die in de draai zijn schot niet in het doel kon plaatsen.

In minuut 33 krijgt E.C.O. echter het deksel op de neus, wanneer een dekkingsfout genadeloos werd afgestraft. Opnieuw Jarno zette zijn kompaan alleen voor doel: 1-2 was meteen ook de ruststand.

De Oudenhoofse troepen probeerden te blijven voetballen, maar intussen begon het alweer harder te sneeuwen. In minuut 52 kopt Bert een corner van Kenneth nipt voorlangs en 2 minuten later mag alweer Kenneth alleen op doelman Jentel af na een knappe solo-actie. Het schot van Kenneth mist echter precisie en belandt tegen de bezoekende doelman. Dé kans op de gelijkmaker. Het bleek een zure misser want op het uur beslist Maarkedal de wedstrijd. Een vrije trap werd gedevieerd richting 2de paal waar een Maarkedalse aanvaller de bal alleen mag binnenlopen.

E.C.O. probeert nog de bakens te verzetten, maar de neervallende sneeuw maakt het terrein intussen zeer zwaar. Toch weten onze jongens nog verschillende kansen te versieren. Op een korte hoekschop wordt een volley van Domien van de lijn gekeerd en een kopbal van de ingevallen Kilian mist maar net het doel. Ook de andere invaller Pieter krijgt nog een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer maar het mag niet baten. 1-3 is meteen ook de einduitslag in een aangename partij die door de sneeuwval een extra dimensie kreeg. Volgende week trekken we richting co-leider Horebeke. Supporters op post?