Datum

18 februari 2024 15:00

Accommodatie

Cmp: Windmolenstraat

E.C.O. trok met vertrouwen naar de buren van Velzeke na de belangrijke overwinning op EEG van vorige week. De ploeg kwam wel gehavend uit de strijd. Naast langdurig geblesseerden Kevin en Domien, waren ook Jonas en Foubie afwezig wegens schorsing. Loic en Kenley kwamen hierdoor opnieuw in de basiself van coach Ben.

Het waren de bezoekers die via Kenneth De Bleeker in minuut 4 voor de eerste dreiging zorgden. KDB kapt zich mooi vrij in de 16 en ziet zijn schot door goalie De Beer met veel moeite gepareerd worden. Loic is te verrast om te anticiperen en laat een eerste mooie kans op de 0-1 liggen. Minuten later schildert Pouckie de bal mooi op het hoofd van opnieuw Loic, maar ook ditmaal gaat zijn kopbal naast de goal. Op het kwartier steekt ook Velzeke de neus aan het venster via De Vuyst.

De wedstrijd kent een stevig tempo en een onzorgvuldig uitvoetballen in de E.C.O. verdediging zorgt in minuut 21 voor de openingstreffer van Marchand: 1-0. De partij blijft op en neer gaan en deze keer is het Loic die KDB weet te bedienen, maar ook dit schot wordt opnieuw afgeblokt. In minuut 26 is het dan toch prijs voor E.C.O. wanneer een hardwerkende Kenley de bal strak voor doel brengt en Kenneth in één tijd de gelijkmaker aantekent. De scheidsrechter heeft echter offside gezien en keurt de gelijkmaker terecht af. Op het half uur belandt de bal in het pak, maar Bert overhaast zijn schot.

De thuisploeg probeert er iets tegenover te zetten en zet een counter op via Saelens. Een attente Niels weet de bal in corner te zetten. In minuut 38 krijgt Velzeke opnieuw een cadeautje van de E.C.O.-defensie, maar de bal wordt in het zijnet besloten. E.C.O. wil koste wat het kost de gelijkmaker maken. Op slag van rust ziet Nolle een verre trap maar nipt over het doel van De Beer belanden na een heerlijke aanval opgezet via Arne. Rusten geblazen.

Net na de rust mag De Vuyst alleen op doelman Niels afgaan, maar deze is attent en duikt gevat in de voeten. Hier komt E.C.O. goed weg. De bezoekers leggen echter het tempo op en het is duidelijk dat Oudenhove niet van plan is om deze match te verliezen. De ingevallen Kayumba ziet een zware tackle op KDB slechts bestraft met geel, maar nog geen minuut later houdt diezelfde Kayumba op corner Bert in een judogreep. De scheidsrechter is aandachtig en legt de bal terecht op de penaltystip. Hij vergeet hier echter Kayumba met een 2de geel te bestraffen. Loic zet zich achter de bal en twijfelt niet: 1-1. Het tempo is hoog en het spel gaat mooi op en af.

Op het uur mag KDB een voorzet trappen en is het opnieuw Loic die bij de les is en de verdiende 1-2 voorsprong aantekent. We krijgen bij momenten echt wel mooi voetbal te zien van de bezoekers. Een harde knal van Kenneth wordt in minuut 70 door De Beer opnieuw in hoekschop verwerkt. Minuten later is het opnieuw raak voor E.C.O. Arne weet met een enig mooie beweging de sterk spelende Waeytens te bedienen die Govers aanspeelt. Robin houdt het hoofd koel en legt de bal beherst terug op Loic die met een hattrick zorgt voor de geruststellende 1-3 voorsprong.

De hemelsluizen zetten zich intussen helemaal open en zorgt voor typische derbytaferelen. De toeschouwers blijven echter aandachtig en zien Kenley in minuut 80 met een stevige tackle aan de noodrem trekken. Marchand blijft nog wel nipt overeind en kan nog afdrukken maar werd toch te veel uit evenwicht gebracht. De terechte rode kaart is zijn deel en E.C.O moet de laatste 10 minuten volmaken met z'n tienen. Velzeke mag een vrije trap nemen, net buiten de zestien, maar de bal verdwijnt ongevaarlijk over doel. Met 10 tegen 11 herschikt coach Ben zijn troepen en E.C.O. weet de match op een rustige manier uit te spelen. Een mooie en verdiende zege van een collectief goed spelend E.C.O is dan ook het verdict. E.C.O. tekent 10 op 15 op na de jaarwisseling, waardoor we intussen op een veilige plaats in de rangschikking zijn beland.

Volgende week volgt opnieuw een derby: dan ontvangen we heel wat bekend gezichten van Breivelde. Aftrap op zondag om 15u op E.C.O. !