Datum

10 september 2023 15:00

Accommodatie

Waalmeers

Voor de 2de wedstrijd kon Coach Kevin nog steeds geen beroep doen op kapitein Domien. Miguel keerde wel terug uit blessure en nam plaats op de bank. Na het verlies van vorige week waren onze jongens gebrand om de eerste driepunter mee te nemen richting Oudenhove. Maar ook Jong Zulte kwam gemotiveerd aan de aftrap na het ontslag van hun trainer vorige week.

E.C.O. leek niet onder de indruk van de bloedhete omstandigheden en trok meteen ten aanval. Na amper 1 minuut spelen devieerde Loïc een perfect aangesneden corner van Kenneth tegen de paal. Pech voor E.C.O. want enkele minuten later was het wel raak aan de overkant. Balverlies diep op de helft van Jong Zulte resulteerde in een goed opgezette tegenaanval. Bossuyt werd diep gestuurd over links en maakte het oog-in-oog met Niels uitstekend af. 0-1 en E.C.O. op achtervolgen.

Na 20’ opnieuw een heet standje voor het Zultse doel. Een hoge bal van Kenneth belandde op de dwarsligger, in de rebound werd Mathias, al dan niet foutief, in de rug gelopen door een verdediger. Hier had de bal op de stip gekund, maar de ref wuifde het protest weg.

In minuut 37’ werd Bossuyt opnieuw het straatje ingestuurd en werkte af tussen de benen van Niels. De goal werd echter afgekeurd voor (nipt?) buitenspel. E.C.O. liet het niet aan zijn hart komen en een nieuwe perfect aangesneden hoekschop van Kenneth kwam voor de ingelopen Bert. Zijn kopbal ging rakelings naast. 2 minuten later was E.C.O. opneuw gevaarlijk op stilstaande fase. Een vrije trap van Kenley werd uit het doel gezweefd door de doelman, in de rebound bracht Loïc terug voor doel. De ingelopen Nolle zette net over. Einde van een pittige eerste helft waarin Jong Zulte het betere van het spel had maar de kansen wel voor E.C.O. waren.

E.C.O. kwam uitstekend uit de kleedkamer en nam het overwicht over van Jong Zulte. Ze geraakten amper nog vanonder de hogere pressing. Op een vrije trap waren ze echter nog wel eens gevaarlijk, maar hun inzet belandde aan de verkeerde kant van de diehoek. In minuut 62 viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Op een inworp maakte Loïc zich uitstekend vrij en zette Kenneth alleen voor doel. Vanuit een schuine hoek werkte hij koelbloedig af. 1:1! Erop en erover denk je dan, maar amper enkele minuten later kon E.C.O. de inhaalrace weer hervatten. Opnieuw vanop links kon de gevaarlijkste man van de thuisploeg Bossuyt zich weer doorzetten. Zijn poging werd nog gepareerd door Niels maar de rebound werd simpel binnen gewerkt. E.C.O. was toch wat van slag van deze nieuwe opdoffer. Er kwam toch nog een slotoffensief met 2 uitstekende mogelijkheden. Eerst kon een goed ingedraaide vrije trap van Loïc in het geharrewar net niet in doel verwerkt worden en net voor affluiten kwam er nog een ultieme mogelijkheid via de ingevallen Niels De Smet. Een lage voorzet van Kenley werd uitstekend achteruit gelegd door Loïc, de schuiver van Niels ging nipt voorlangs.

Opnieuw een onnodige nederlaag voor E.C.O., dat met 0/6 aan de competitie begint. Volgende week is het al ‘van moeten’ in de derby thuis tegen FC Velzeke.