Datum

29 oktober 2023 14:30

Accommodatie

Cmp: Pijperzele

Voor de komst van rode lantaarn Sparta Moerbeke kon coach Ben nog steeds niet rekenen op de langdurig geblesseerden Van de Walle en Brantegem. Foubert en Govers keerden terug uit blessure en namen plaats op de bank. Beide ploegen beseften vooraf het belang van deze wedstrijd en verliezen was uit den boze.

Na een lange studieronde steekt E.C.O in minuut 8 een eerste keer de neus aan het venster. Loic kopt de corner van Kenneth echter voorlangs. Ook Domien waagt een poging maar ziet zijn schot eveneens voorlangs belanden. E.C.O. probeert het spel in handen te nemen, maar het combineren vlot moeilijk op de nochtans goed bespeelbare grasmat. In minuut 21 balverlies van een Moerbeekse middenvelder na geod stoorwerk van Arne. Kenneth is alerter dan dan zijn belager, omspeelt knap de doelman en zet de 1-0 koelbloedig op het scorebord.

E.C.O. blijft drukken met een bedrijvige Kenneth. Dit resulteert in een aantal corners, waarvan Domien er bijna 1 in doel kan koppen. Op slag van rust weet ook Moerbeke eindelijk doelman Bossant te bedreigen. Niels is echter attent en voorkomt de gelijkmaker met een goeie parade. Rusten geblazen.

Moerbeke beseft dat het moet aanvallen en in minuut 55 is het bijna prijs. Doelman Niels is echter tot tweemaal toe bij de pinken en voorkomt in dezelfde fase opnieuw de gelijkmaker. Aan de overkant krijgt E.C.O intussen een nieuwe hoekschop. Kenneth schildert de bal mooi op het hoofd van Miguel: 2-0 en E.C.O. op rozen zo lijkt het. Luttele minuten later krijgt Kenneth op aangeven van de ingevallen Niels De Smet dé kans op de 3-0, maar doelman Desprets voorkomt erger onheil voor Moerbeke. E.C.O heeft de partij stevig in handen en zorgt voor dreiging via Niels en Kenneth. Intussen komen ook Robin en Jentel binnen de lijnen.

In minuut 76 kantelt de wedstrijd echter. Doelman Niels levert de bal pardoes in bij Peeters die de bal mooi in doel lobt: 2-1 en Moerbeke is duidelijk belust op een slotoffensief. 5 minuten later gaat het alweer mis voor E.C.O. wanneer Michel iets te driest de tackle inzet op de rand van de zestien. Hoewel beide spelers zich op de lijn bevinden, wijst de scheidsrechter onverbiddelijke naar het penaltypunt. De Geeter neemt het cadeautje in ontvangst en zorgt voor de 2-2.

E.C.O probeert Moerbeke nog van antwoord te dienen en ziet zich op het einde nog een penalty ontnomen worden door de scheidsrechter wanneer een bedrijvige Van Poucke in de zestien wordt aangetikt. De scheidsrechter wuift het protest echter resoluut weg. Voer voor discussie alvast. Meteen het einde van de partij, die vooral bij de thuisploeg een zure nasmaak achterliet. E.C.O. vergat zichzelf te belonen en zo de aansluiting te vinden met de grote middenmoot in het klassement. Volgende week trekken we naar Breivelde voor een nieuwe derby en de jacht op onze 2de zege van het seizoen. Hopelijk zijn onze supporters opnieuw op post voor deze ongetwijfeld interessante partij voetbal.