Datum

21 oktober 2023 19:30

Accommodatie

Cmp: Boekelbaan

De verwachtingen waren zaterdagavond hooggespannen bij E.C.O. voor de altijd moeilijke verplaatsing richting Boekel. In vergelijking met vorige week kon T1 ad interim Ben De Vlieger niet rekenen op maar liefst 3 basisspelers. Zo verschenen Kevin Brantegem, Robin Govers en Jentel Foubert niet op het wedstrijdblad, waardoor Pieter D’haeseleer, Loïc Malaise en Nolle Coessens opnieuw in de ploeg kwamen. Ook de zware staat van het veld maakte al snel duidelijk dat het geen eenvoudige opgave beloofde te worden. De Oudenhoofse supporters hadden er alvast zin in en waren massaal afgezakt richting Boekel.

Coach Ben herschikte de troepen enigszins en E.C.O. kwam vastberaden het veld op. Na een korte studieronde was het Arne die op aangeven van Loic een eerste schuchtere poging waagde. Enkele minuten later zet Kenneth De Bleeker een mooie actie op, maar in plaats van zelf te trappen steekt hij de bal binnendoor naar Loic die echter offside stond.

Na 20 minuten spelen steekt ook Boekel zijn neus een eerste keer aan het venster. Een diepe vrije trap leidt toch een heet standje voor het E.C.O.-doel. De bezoekers nemen de wedstrijd echter resoluut in handen en tonen zich sterk in de duels. In minuut 38 acht opnieuw Kenneth De Bleeker zijn moment gekomen. Na een mooie actie zet hij zijn verdediger in de wind en trapt de bal enig mooi binnen vanaf de hoek van de grote rechthoek. Goal nummer 7 in 8 duels: aardige statistiek! Op slag van rust ziet ook Nolle nog een poging op de lat belanden. Rusten geblazen bij een verdiende 0-1 voorsprong.

In de 2de helft zorgt Domien na een vrije trap van Jonas voor het eerste gevaar. In de 50ste minuut is het opnieuw Domien die richting doel trapt. De bal wordt duidelijk met de hand gedevieerd door een Boekelse speler, maar de ref, die de wedstrijd overigens goed in handen heeft, ziet er geen graten in en onthoudt E.C.O. een penalty. Voer voor discussie. Domien blijft bedrijvig en probeert het minuten later nogmaals, maar zijn schot belandt in de handen van de keeper.

Op het uur bedient Kenneth met een opwippertje Loic die de bal over de keeper in doel lobt. Loic stond echter buitenspel en ziet het feestje niet doorgaan. In minuut 70 schiet Boekel zich in de eigen voet wanneer Volckaert met zijn 2de gele kaart naar de kleedkamer wordt gestuurd. Minuten later krijgt E.C.O. tot driemaal toe de kans om de 0-2 aan te tekenen, maar de bal belandt onverklaarbaar niet in doel. Kenneth aarzelt echter niet en trapt de daaropvolgende corner pardoes op het hoofd van Nolle. Zijn kopbal gata door de benen van de Boekelse verdediger: 0-2 en de wedstrijd gespeeld zo lijkt het.

Niels De Smet komt intussen de moegestreden Loïc vervangen en Jonas Michel probeert het met een schuchtere poging van ver. Ook Bert Van Brantegem wordt in minuut 80 naar de kant gehaald en in zijn plaats komt youngster Nicolas Vercouillie. Intussen bedient Niels opnieuw Domien die zijn trap gepareerd ziet door de doelman.

Coach Ben gunt intussen Kenneth De Bleeker een applauswissel en brengt met Thomas Monsaert een andere youngster tussen de lijnen voor de laatste minuten. Intussen mag, wie anders, Domien alleen op de doelman af maar de Oudenhoofse captain twijfelt te lang en vergeet de 0-3 eindstand te noteren. Meteen ook het einde van de partij waarin E.C.O. verdiend het laken naar zich toe trok. Speciale dank ook aan onze rood-witte E-side die zich positief lieten gelden en onze manschappen naar de overwinning schreeuwden!

Dankzij de recente 4 op 6 schuift E.C.O. op naar een iets veiligere plaats in de rangschikking. Volgende week staat echter opnieuw een belangrijk duel op het programma met de komst van rode lantaarn Sparta Moerbeke. We rekenen opnieuw op onze supporters om ons naar de overwinning te stuwen! Aftrap om 14u30!