Datum

26 november 2023 14:30

Accommodatie

Cmp: Pijperzele

Voor de komst van Petegem aan de Schelde kon trainer Ben op nagenoeg zijn voltallige spelersgroep rekenen, op de langdurig gebleseerden Van de Walle en Brantegem na. E.C.O. was intussen al 5 matchen ongeslagen en besefte het belang van deze partij. Bij winst sprongen we over de bezoekers en konden we onze wagon mooi aanhaken in het peloton van de rangschikking.

Petegem probeert meteen te verrassen door na de aftrap de bal diep te sturen. De voorzet is echter ongevaarlijk. Na 2 minuten reageert ook E.C.O. Van Poucke met de puike voorzet, maar het schot van Jonas wordt afgeblokt. In minuut 7 waagt ook Bert zijn kans met een fraai schot van ver. E.C.O blijft drukken en ook Kenneth ziet zijn kans schoon om naar doel te knallen. De doelman zet de bal met moeite in hoekschop.

Na 20 minuten brengt Govers de bal mooi voor doel, een Petegemse verdediger kan er nog net zijn hoofd tegen zetten voor de ingelopen Domien kon binnenlopen. Kenneth haalt hard uit naar doel, maar ziet zijn poging voorlangs verdwijnen. Een goal lijkt in de lucht te hangen, maar E.C.O is te slordig in de afwerking. Jonas mag alleen op de doelman af maar die pareert het schot mooi met een voetveeg. Nog is het niet gedaan wanneer Miguel een voorzet van Kenneth pardoes in de handen van de keeper kopt. De scheids had hier echter ook buitenspel gezien.

Op het half uur krijgen we dan toch eens Petegem te zien. Een voorzet belandt aan de 2de paal, maar de doelpoging mist voldoende richting en belandt naast het doel van Niels.  E.C.O. reageert aan de overkant en Kenneth devieert een voorzet opnieuw voorlangs. Ook Jonas ziet op slag van rust nog een doelpoging voorlangs gaan en Doeman beslist overhaast over op een nieuwe goede voorzet van Govers. Rusten geblazen na een eerste helft waarin E.C.O. duidelijk het overwicht had op de bezoekers uit Petegem, maar het doelpunt niet wist te vinden.

Petegem komt iets gretiger uit de kleedkamer en zet meteen een aanval op poten. De flankaanvaller kan vanuit een duidelijke buitenspelpositie de bal voor doel brengen. Doelman Niels redt knap, maar moet zich in de daaropvolgende scrimmage voor doel toch gewonnen geven: 0-1 na een zeer discutabele fase.

Het moment voor de scheidsrechter om zich in negatieve zin te laten opmerken. Na een terugspeelbal op doelman Niels, wordt deze duidelijk gehaakt door de aanvaller van Petegem waardoor Niels op de grond belandt. De scheidsrechter doet echter alsof zijn neus bloedt en laat het spel doorgaan. De verbaasde Petegemse aanvaller tikt het cadeau genadeloos in doel: 0-2 en iedereen bij E.C.O. verbouwereerd over wat zich net afspeelde. De scheidsrechter wil echter van geen protest weten en keurt de absurde goal goed.

Een aangeslagen E.C.O. herpakt zich na 15 minuten en creëert opnieuw de nodige kansen.  Kenneth ziet zijn schot eerst nog in de handen van de keeper belanden,  maar in minuut 67 verwerkt diezelfde Kenneth een voorzet van Jonas enig mooi en brengt de meer dan verdiende aansluitingstreffer op de tabellen: 1-2.

E.C.O. drukt door en probeert de gelijkmaker te scoren. Er volgen nog voldoende kansen via Kenneth en Domien, maar het is alweer zo een dag op Pijperzele. De bal wil niet in doel. Frustaties volgen bij het laatste fluitsignaal. Het gevoel van onrecht overheerste op een voor de rest overigens aangename en faire partij voetbal. Volgende week komt leider Maarkedal op bezoek. Ook dit belooft een stevige brok te worden. We blijven rekenen op onze trouwe supporters om ons naar een betere plaats in het klassement te heisen.