Datum

24 maart 2024 15:00

Accommodatie

Cmp: Pijperzele

Zondagmiddag kwam Boekel op bezoek in ‘de hel van E.C.O.’ voor een partij die steeds voor de nodige intensiteit weet te zorgen. De buren van Boekel zijn goed op weg om de rechtstreekse degradatie te ontlopen en beloofden vooraf om hun vel duur te verkopen. Behalve Kevin Brantegem kon coach Ben rekenen op zijn voltallige kern. Op de bank nam youngster Niels Vercouillie de plaats in van Kilian.

De partij begon met een minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van Boekel-speler Dimitri Crombez. Via deze weg wensen we alle nabestaanden, vrienden en familie ons medeleven toe met dit verlies.

Voetballen dan maar. Scheidsrechter Tim Boriau blaasde de partij op gang en hoewel E.C.O. meteen het balbezit opeiste was het wachten op een eerste echte dreiging. We zijn al rond het kwartier als Kenneth via een vrije trap voor het eerste gevaar weet te zorgen. Zijn poging wordt ontzet in corner. Een snelle hervatting en Boekel dat niet attent stond te verdedigen, zorgt ervoor dat Kenneth op wandel kan in de zestien, maar ook dit schot belandt in het zijnet.

Aan de overkant weet ook Boekel een eerste keer te dreigen. De bal wordt aan de zijlijn, al dan niet buiten het veld, meegenomen door een Boekel-speler, maar doelman Niels is attent en weet het gevaar te ontmijnen. Op het half uur weet KDB met een opwippertje Pieter Waeytens te bereiken, maar ook zijn poging strandt in het zijnet. In minuut 38 krijgen we de beste kans van een matige eerste helft. Loic brengt een corner voor doel, waar de vrijstaande Bert in één tijd de bal onbesuisd net over het deklat trapt. Hier had het altijd 1-0 moeten staan. Tot overmaat van ramp moet Kenneth net voor de rust vervangen worden met een verrekking. Jonas Michel is zijn vervanger. Het slotakkoord van de eerste helft is nog voor Boekel, maar ook nu is doelman Niels attent om verder onheil te voorkomen.

De tweede helft dient zich aan zoals de tweede. Matig spel van de thuisploeg en weinig tempo in de wedstrijd. Boekel probeert in minuut 50 te dreigen, maar het is Jonas die met een vlijmscherpe counter de bal hard voor doel weet te brengen. De inlopende Loic komt een teen tekort om de score te openen. E.C.O probeert vaart in de partij te krijgen. Op het uur bedient Pouckie met een listig balletje Jonas, die de bal door de benen van de doelman in doel deponeert. 1-0 denk je dan, maar scheidsrechter Boriau had voorafgaand buitenspel gezien.

Het tempo wordt stilletjesaan opgedreven. Na een mooie voetballende actie ziet ook Nolle zijn schot net over doel belanden. Intussen zijn ook Domien en Miguel tussen de lijnen verschenen, voor de lichtgeblesseerde Loic en Pieter. In minuut 73 is het even schrikken wanneer Jeroen Baert de beste bezoekende kans staalhard net naast doel schiet. Aan de overzijde weet Kenley de vrijstaande Domien te bedienen, maar ook diens kopbal gaat over het doel. De partij sleept zich naar het einde.

In minuut 85 krijgt Boekel op corner nog een dot van een kans, maar de bal belandt via de paal en een heet standje in de handen van doelman Niels. Het slotakkoord volgt in minuut 90. Jonas mag op de rand van de 16 aanleggen voor vrije trap. De bal is echter onbesuisd en gaat via een bezoekende rug nog in corner. Echter zonder gevolg, waardoor de matige wedstrijd eindigt zoals die begonnen was 0-0.

Een mindere prestatie van onze jongens maar met een mooie 16 op 21 kunnen onze troepen alsnog met een goed gevoel de paasbreak tegemoet zien. Komende zondag staat Vlaanderens mooiste op het programma en is er geen wedstrijd. We hervatten op zondag 7 april op het veld van Eendracht Deftinge. Supporters op post?