Datum

27 januari 2024 19:30

Accommodatie

Cmp: KSV Sottegem

Interessante affiche op het programma afgelopen zaterdagavond. E.C.O. trok naar de buren van SV Sottegem B voor een match waar toch altijd wat extra glans aan vasthangt. Coach Ben moest het doen zonder kapitein Domien, maar zag wel Arne terugkeren in de basis na zijn gele schorsing. Bij het zien van het wedstrijdblad werd meteen ook duidelijk dat SVS geen hapklare brok zou worden.

De thuisploeg nam meteen ook de touwtjes stevig in handen en sloeg aan het combineren op het kunstgrasveld. Het was echter E.C.O dat voor het eerste doelgevaar zorgde. Een strakke voorzet van Kenley kon door de vrijstaande Kenneth niet niet in doel beroerd worden. Een teentje had hier volstaan. In minuut 9 zet Pieter Waeytens zich door, kapt naar binnen, maar zijn schot verdwijnt in de handen van doelman Van der Meulen.

SVS weet intussen zijn overwicht aan de bal om te zetten in een eerste dreiging en het is meteen ook prijs. De voorzet belandt via een carambolle tot bij de vrijstaande Regaert aan de 2de paal en kan zo simpel de score openen: 1-0. Een wake-up call voor E.C.O. dat meteen aan het voetballen gaat en ook fraaie combinaties weet neer te leggen. Het is echter SVS dat in minuut 20 opnieuw doelman Bossant probeert te bedreigen, zonder veel erg.

In minuut 25 doet Kenley zijn kunstje van de eerste minuten nog eens over en brengt de bal opnieuw hard voor doel. Kenneth komt alweer niet uit mijn zijn stappen en kan ook deze kans niet verzilveren. Op het half uur mag KDB het nogmaals proberen, maar doelman Van der Meulen ontmijnt het gevaar met een beenveeg. Meteen ook rusten geblazen.

De toeschouwers die net iets te lang van de koffie aan het genieten waren, waren er meteen ook aan voor de moeite. Meteen na rust glipt Kenley door de buitenspelval van Sottegem. Oog in oog met de thuisdoelman besluit hij eerst nog pardoes op Van der Meulen, om in tweede instantie de verdiende gelijkmaker aan te tekenen: 1-1 en alles te herdoen.

Sottegem neemt echter het spel opnieuw in handen. In minuut 55 zet een bedrijvige Cottens doelman Niels aan het werk. 5 minuten later is het echter wel prijs, wanneer een schot in eerste instantie door Niels wordt gepareerd, maar in de rebound van Vancoppenholle had onze goalie geen verhaal: 2-1. Het spelbeeld wijzigt opnieuw en E.C.O. gaat via KDB en de ingevallen Michel tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker.

Het loopt echter op een koude douche wanneer Regaert op de counter de 3-1 aantekent. Een mokerslag voor de bezoekers en match gespeeld zo lijkt het wel. Coach Ben brengt intussen Loic voor de vinnig spelende Waeytens. Al het goede voetbal ten spijt is het wachten tot minuut 80, wanneer Mathias Van Pouckie de bal pardoes in de voeten krijgt van een Sottegemse verdediger. Hij twijfelt niet en stuurt Kenneth het straatje in die zich in de 16 mooi ontdoet van zijn rechtstreekse bewaker en overhoeks de aansluiter binnenknalt: 3-2. Zou het dan toch nog?

E.C.O. ruikt bloed en nog geen minuut later mag KDB zich achter een hoekschop zetten. De bal valt mooi in het pak, waar een verbouwereerde Foubert tot zijn eigen verbazing de 3-3 tegen de netten prikt. De eerste goal voor ‘Foubie’ in E.C.O.-loondienst, maar wat voor één. De bezoekers willen meer en blijven aandringen. Het slotakkoord is echter voor Sottegem, maar de vrije trap van Regaert aan de rand van de 16 belandt voor SVS aan de veerkeerde kant van de paal. Meteen ook het eindsignaal van een derby die terecht in een gelijkspel eindigde, maar voor SV misschien iets wranger zal nasmaken. Volgende week komt Wortegem op bezoek. Supporters op post?