Datum

17 september 2023 15:00

Accommodatie

Cmp: Pijperzele

De verwachtingen waren afgelopen zondag hooggespannen voor de komst van de buren van Velzeke. Een rasechte derby die steeds voor het nodige spektakel zorgt. Coach Kevin kon rekenen op een voltallige kern, want ook kapitein Domien keerde na enkele weken blessureleed terug bij de kern en was fit genoeg voor een plaatsje op de bank. Na de 0/6 was E.C.O. erop gebrand om voor eigen volk een goeie prestatie neer te zetten.

Het was echter Velzeke dat van meet af aan het tempo oplegde onder impuls van een bedrijvige Marchand en Dupont, die zijn ex-ploeg in de ogen keek. Na 5 minuten luidde de alarmbel een eerste keer toen Velzeke een vrijschop aan de 2de paal kon binnenkoppen. De scheids had echter buitenspel gezien en keurde het doelpunt af. Voer voor discussie in het begin van de wedstrijd. E.C.O. leek van slag want nog geen minuut later trof Timmy De Vuyst de binnenkant van de paal en kon de bal door Jonas Michel nog van de lijn gekeerd worden.

Een wake-up call voor E.C.O. want 2 minuten later werd een trap van Jonas Michel met moeite in hoekschop ontzet door doelman De Beer. De perfect aangesneden corner kon net niet door Nolle in doel beroerd worden. Hier komt Velzeke goed weg. Het spel gaat goed op en neer en op het kwartier dreigt Oudenhove opnieuw via Vandewalle, die echter zijn schot kraakt. E.C.O. blijft aandringen en enkele minuten later legt Kenneth verrassend aan, De Beer laat zich bijna verrassen maar krijgt de bal met een gelukje nog in hoekschop.

Na 25 minuten komt Velzeke dan toch op voorsprong na een inzet van Wuytens. Hier zag de E.C.O.-verdediging er niet al te goed uit. 5 minuten later opnieuw Velzeke, maar de inzet van De Vuyst belandt in het zijnet. Velzeke blijft echter aandringen en het is Marchand die de vrijstaande De Vuyst mag bedienen voor de 0-2.

E.C.O probeert de bakens te verzetten en dringt aan via Jonas Michel en Kenneth De Bleeker. Uit de daaropvolgende corner kan Praet op slag van rust de 1-2 aantekenen. Ideaal moment vlak voor rust, denk je dan, maar dat is buiten Velzeke gerekend dat 2 minuten later de 1-3 optekent via Marchand. Rusten geblazen.

Coach Kevin grijpt in bij de rust door maar liefst 3 wissels door te voeren: Domien, Robin en Matthias komen tussen de lijnen. Na 5 minuten brengt Kenley een corner mooi voor doel, maar 2 E.C.O.’ers vergeten de aansluitingstreffer te noteren. E.C.O. neemt nu duidelijk de bovenhand. Domien verrast bijna doelman De Beer met een uithaal vanop 30 meter. 10 minuten voor affluiten zet Kenneth dan toch de verdiende 2-3 aansluitingstreffer op het scorebord na een mooie actie en mistasten in de Velzeekse verdediging. 4 minuten later luidt dom balverlies op de helft van de tegenstander echter de fatale 2-4 in. Na een knappe rush mag Wuytens zijn 2de doelpunt van de middag noteren. E.C.O. probeert nog aan te dringen. Domien krijgt nog een mooie kopkans, maar besluit over. Meteen ook het einde van de partij. Velzeke pakt 6 op 9, terwijl E.C.O. achterblijft met een troosteloze 0 op 9. Volgende week volgt de moeilijke verplaatsing naar Wortegem, waar E.C.O. duidelijk uit een ander vaatje zal moeten tappen.