Billijk gelijkspel maar ref eist hoofdrol op

Datum

5 november 2023 15:00

Accommodatie

Kunstgras Bevegemse Vijvers

Zondagmiddag stond de interessante derby RR Breivelde – E.C.O. op het programma. Altijd een leuk weerzien met heel wat bekende gezichten met een E.C.O.-verleden en de vorige wedstrijden waren altijd leuk om te bekijken. E.C.O. ging op zoek naar zijn tweede overwinning van het seizoen, maar wist op voorhand dat dit niet evident zou worden tegen een Breivelde dat ook nog wel wat extra punten kan gebruiken.

Breivelde neemt initieel het heft in handen. Na 2 minuten leidt dit tot een eerste corner van Wouter Moreels, zonder echt gevaar. Een minuutje later leidt balverlies van Nolle opnieuw een aanval van Moreels in, maar zijn schot is echter te slap en verdwijnt voorlangs. Na 5 minuten steekt E.C.O. ook eens zijn neus aan het venster, maar er is echter niemand gevolgd op de strakke voorzet van Jonas.

In de 10de minuut volgt een nieuwe gevaarlijke corner van Breivelde, maar aan de 2de paal gaat de kans net naast. Minuten later zet Kenneth De Bleeker een mooie actie op. Hij bedient Nolle, die zijn schot voorlangs ziet gaan. Op het kwartier brengt Domien de bal voor doel, maar Kenneth kan niet voldoende zijn hoofd tegen de bal zetten. Miguel probeert het met een schotje van ver en ook een kopbal van Nolle mist het doel.

In minuut 29 brengt Kenneth een corner rechtstreeks voor doel, maar doelman Ide is attent en pareert met enige moeite de inzet. Een minuutje later brengt opnieuw Kenneth een vrije trap voor doel, doelman Ide moet opnieuw tussenkomen en Miguel vergeet in de rebound de score te openen voor E.C.O. De bezoekers nemen de wedstrijd nu in handen en tonen bij momenten mooi combinerend voetbal. In minuut 34 stuurt Domien Jonas het straatje in, die beheerst afwerkt: 0-1. In minuut 39 bedient opnieuw Michel de vrijstaande Kenneth, die ervoor kiest om meteen te koppen van op de kleine baklijn. Trappen was hier de betere keuze geweest, gezien de kopbal de nodige kracht mistte. Geen 0-2. Op slag van rust mag Wouter Moreels aan de overkant opnieuw een corner trappen. Wouter bedient zijn broer Brecht die de bal in de volley maar nipt over het doel ziet verdwijnen. Rusten geblazen in een aangename derby.

Breivelde komt scherp uit de kleedkamer en ziet in minuut 48 een goal afgekeurd worden voor discutabel buitenspel. Ze nemen het spel nu resoluut in handen en een schot van de bedrijvige De Groote gaat maar nipt over. E.C.O kreunt onder de druk van een goed voetballend Breivelde dat bij de hand wordt genomen door Wouter Moreels. De scheidsrechter begint intussen ook met kaarten te zwaaien in een wedstrijd die tot dan zeer sportief is verlopen.

In minuut 70 krijgt Brecht de kans op de gelijkmaker, maar ook zijn schot gaat over het doel. E.C.O. zit nu in het verweer en beseft dat het de overwinning over de streep zal moeten trekken. Niels wordt echter mooi het straatje ingestuurd en krijgt dé kans op de 0-2. Een Breiveldse verdediger kan echter met een ultieme tackle het genadeschot voorkomen. Ook in deze fase vindt de ref het nodige om Niels een gele kaart onder de neus te duwen voor (penalty)protest.

Een kwartier voor het einde duwt de scheids Miguel zijn tweede gele kaart onder de neus en bijgevolg ook het rode karton. Een zeer lichte uitsluiting voor Miguel. De daaropvolgende vrije trap wordt kort genomen richting De Stoppeleire. Hij haalt hard uit en via het been van Pieter belandt de bal tegen de paal. In de rebound kan de ingevallen Malaquias dan toch de verdiende 1-1 op het bord zetten. Intussen frustreren beide ploegen zich op de leiding en sleept de wedstrijd zich naar het einde. Elk duel wordt bestraft met een fout en het tempo wordt zo volledig uit de wedstrijd gehaald en zo ook het Breiveldse offensief. 10 minuten voor affluiten duikt Sven De Clercq plots alleen op voor doelman Niels en schuift het leer er knap naast. De dag verlof vanwege een knetterend feestje achteraf was in het hoofd al ingepland, ware het niet dat de ECO-man in hart en nieren enkele meters buitenspel stond.

In minutt 90 zet Jesse De Groote een stevige tackle in en krijgt initieel een (donker)gele kaart. Ook hier eist de scheids opnieuw zijn rol op door een minuutje later Jesse ook de rode kaart te tonen voor vermeend protest. Meteen ook het einde van een faire derby, waarbij het getoonde aantal kaarten absoluut geen weerspiegeling was van de wedstrijd. Beide ploegen schieten niet veel op en moeten volgende week opnieuw vol aan de bak. E.C.O. ontvangt thuis de buren van Elene-Grotenberge. Supporters op post?