Datum

7 oktober 2023 19:00

Accommodatie

St.Michelbeke

E.C.O. trok zaterdagavond vastberaden naar Michelbeke voor een nieuwe derby. Na een korte studieronde probeerde Loic het in de 4de minuut met een schotje van ver naast het doel. Ook Michelbeke laat zich niet onbetuigd, maar een ingestudeerde vrije trap van Kenny Roos leidt echter niet tot gevaar.

In minuut 10 is het echter wel al meteen prijs voor de thuisploeg, wanneer een verre ingooi van Roos door de vrijstaande Duynslaegher in doel wordt gedevieerd. 1-0 en E.C.O. van slag. 2 minuten later draait diezelfde Duynslaegher zich mooi vrij en ziet zijn schot op de paal belanden. Michelbeke geeft echter niet af en in minuut 16 wordt een trap van ver in doel gedevieerd door Jonas Mathijs, 2-0 en E.C.O. in een lastig parket. En nog is het niet gedaan want nog geen minuut later zet De Maeyer al de 3-0 op het bord. Consternatie bij de bezoekende ploeg en euforie bij Michelbeke dat zich na 20 minuten spelen al gewonnen weet.

E.C.O. probeert zich te herpakken en begint eindelijk te voetballen. Een voorzet van De Bleeker belandt bij de vrijstaande Van Poucke die vergeet de 3-1 aan te tekenen. In minuut 40 belandt een corner van diezelfde De Bleeker bij Arne, maar ook hij vergeet de score te openen voor de bezoekers. Een minuutje later doet Arne dit nog eens over wanneer zijn kopbal net het doel mist. Vlak voor rust krijgt E.C.O een onrechtstreekse vrije trap in de zestienmeter. De Bleeker waagt het erop en jast de bal hard in doel. De bal week echter niet af waardoor de scheids het doelpunt terecht afkeurt. Meteen het einde van een doldwaze eerste helft waarin E.C.O. 2 gezichten liet zien en verweesd richting kleedkamer trekt.

E.C.O. start de 2de helft op het elan waarop het de eerste eindigde en trekt volle goeie moed ten aanval. De rood-witte troepen voetballen kans na kans bij elkaar, maar de bal wil er maar niet in. Ook een duidelijke strafschop Domien wordt niet gefloten. Op het uur kan Kenneth dan toch een mistasten van de doelman afstraffen en de aansluitingstreffer aantekenen vanuit een bijzonder scherpe hoek. E.C.O zet nog alles op alles, maar het geluk heeft duidelijk nog niet aan onze zijde gestaan dit seizoen. Er volgen nog een 6-tal doelrijpe kansen, maar tevergeefs. Ook zuiver natrappen van een Michelbeekse invaller wordt nie bestraft. De wedstrijd eindigde zo op een 3-1 nederlaag. Een nederlaag die zeer hard aankomt bij E.C.O. en waar na de wedstrijd nog heel wat werd over nagepraat.

De recente 2 op 18 blijft ook niet zonder gevolgen. Coach Kevin besloot na de wedstrijd tegen zijn ex-ploeg om een stapje opzij te zetten als trainer van E.C.O. Een spijtig gevolg van de mislukte start van het seizoen, waarvoor de coach zeker niet als enige verantwoordelijk is. Kevin hoopt met zijn beslissing de spelersgroep de nodige energie te geven om de komende weken de rug te rechten.

E.C.O. wil Kevin dan ook zeer hard bedanken voor de geleverde inspanningen van de voorbije jaren!

T2 Ben De Vlieger zal voorlopig de trainingen leiden en de thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen Everbeek voorbereiden.