Datum

17 december 2023 14:30

Accommodatie

Cmp: Stephan VD Berghe Stadion

De laatste wedstrijd van het seizoen was ook meteen de eerste wedstrijd van de terugronde. E.C.O. trok gehavend richting het Stephan Van den Berghe stadion om buur Everbeek te bekampen. Pieter D’haesleer en Nolle waren geschorst voor deze wedstrijd en Miguel was hoogst onzeker om aan de aftrap te verschijnen. De opwarming zou soelaas bengen. Ook Kevin & Kenley waren nog steeds out. Na de recente 0 op 9 hadden de troepen van coach Ben De Vlieger dringend nood aan een driepunter om uit de gevarenzone van het klassement te geraken.

Onder een stralende winterzon was het Everbeek dat voor het eerste gevaar zorgde. Hadji bracht de bal voor vanop links, maar de vrijgelaten Faute vergat de bal binnen te tikken aan de 2de paal. Meteen een serieuze waarschuwing voor de bezoekers. Tot overmaat van ramp moest Van Poucke al na 5 minuten gewisseld worden wegens een verrekking in de lies. Youngster Pieter Waeytens was zijn vervanger.

E.C.O. was echter niet onder de indruk en probeerde te voetballen op het kunstgrasveld. Kenneth probeerde het met een verraderlijk schot, maar doelman Beetens stond pal. Het was wachten tot minuut 20 tot een inworp van Miguel, opgelapt dankzij de wonderlijke handen van Kenley VDW, bij Jonas belandde. Zijn voorzet werd aan de 2de paal overduidelijk beroerd door de Everbeekse verdediger. Alle aanwezigen hadden deze duidelijke penaltyfout gezien, behalve het scheidsrechterlijke trio. Zuur voor een goed voetballend E.C.O. ‘Toch niet weer?’, zag je door de vele hoofden spoken.

De neutrale toeschouwer kreeg een aardige partij voorgeschoteld, zonder evenwel veel grote kansen. De Cubber probeerde het van ver, maar in de handen van Bossant. Ook een vrije trap van Kenneth kon door de vrijstaande Domien niet in doel gekopt worden. Op slag van rust mocht Gianni Thiel op doelman Bossant afgaan, maar deze voorkwam de openingstreffer met een voetveeg. Rusten geblazen.

E.C.O kwam voetballend het beste uit de kleedkamer, maar toch was het Everbeek dat in het geharrewar voor doel gevaarlijk kon zijn. In minuut 55 mocht Kenneth aanleggen voor een hoekschop. Zijn bal belandde voorbij de 2de paal op de slof van Govers, die enig mooi de verdiende 0-1 op het bord zette.

De bezoekers wilden meer. Op het uur mocht Jonas een vrije trap nemen op de rand van de zestien, maar zijn schuiver miste snelheid en doelman Beetens ging goed plat. 5 minuten later mocht Thiel het aan de overkant nog eens proberen, maar ook zijn schot miste precisie. Rond minuut 75 zette E.C.O. een mooie voetballende actie op, waarbij Loic flankaanvaller Jonas alleen op doel afstuurde. Jonas twijfelde niet en diende Everbeek het genadeschot toe, 0-2 en euforie op de Oudenhoofse bank. Intussen was de ingevallen Niels De Smet alweer vervangen wegens een blessure. Ook hier zullen de magische handen van KVDW hun werk mogen doen. Kilian was zijn vervanger.

Everbeek probeerde wel een slotoffensief op poten te zetten, maar in veel kansen resulteerde dit echter niet.De partij kabbelde naar het einde en kapitein Domien mocht op aangeven van Kenneth nog de kers op de taart zetten met de 0-3. Eindelijk een overtuigende zege voor E.C.O. dat op deze manier 2023 op een positieve manier mag afsluiten. Na de wedstrijd trok de rood-witte delegatie dan ook naar de kerstmarkt waar het kraampje van onze E.C.O.-jeugd enthousiast werd bezocht! Tijd nu voor een (korte) winterstop. Op 6 januari trekken we al terug ten strijde met de inhaalwedstrijd op SK Zingem.

We wensen al onze trouwe supporters, sponsors, spelers en sympathisanten via deze weg een gezond en veilig eindejaar toe. Geniet van de feesten en tot snel!