Datum

28 april 2024 15:00

Accommodatie

Cmp: Pijperzele

E.C.O. – Zingem: de slotwedstrijd van de competitie die meteen ook duidelijkheid zou brengen over het kampioenschap. Bij de bezoekers stonden de zenuwen strak gespannen, terwijl de thuisploeg nog eens alles uit de kast haalde om er een voetbalhoogdag van te maken. En het moet gezegd: dat is ons gelukt. Meer dan 300 toeschouwers daagden gisteren op voor een wedstrijd waar al de ganse week naar werd uitgekeken.

E.C.O. begon sowieso gehavend aan de partij en moest het zien te doen zonder Bert (schorsing), Arne (handbreuk), Loic (scheurtje) en Kevin Brantegem. Youngster Niels Vercouillie verscheen zo voor de tweede week op rij aan de aftrap. Voor de wedstrijd werden de afscheidnemende spelers Kilian en Robin nog eens extra in de bloemetjes gezet. Met hun respectievelijke 18 en 25 jaren in dienst van E.C.O. mogen zij zich echte clubmonumenten noemen! Bedankt voor alles, boys!

Voetballen dan maar, het moment waar iedereen naar had uitgekeken: de aftrap. Na 3 minuten ontplofte de tribune zowaar een eerste keer, toen een strak aangesneden corner door ex-E.C.O.’er Yannick Tomas staalhard in doel werd gekopt.  0-1 en Zingem op dat moment al virtueel kampioen. Het wedstrijdbeeld was dat van een typische match waar veel druk op stond. Weinig goed voetbal en bij momenten pittige duels. Zowel Kenneth als Govers probeerden het met kansjes van ver, zonder echt groot succes.

Het was wachten tot minuut 21 als een mooie voorzet van Nolle door de bezoekende verdediger in eigen doel wordt verwerkt. 1-1 en een licht stijgende nervositeit bij Zingem. De bezoekers proberen in het spel te komen, maar het goeie voetballen krijgen we vandaag niet te zien. Toch weten ze opnieuw via corner tot tweemaal toe zeer dreigend te zijn. Zo weet Sepp Vervust in minuut 33 keihard de lat te raken. De kansen zijn voor Zingem, terwijl het betere voetbal voor E.C.O is. Rusten geblazen, terwijl we te horen krijgen dat Horebeke op voorsprong is gekomen in Wortegem (1-2) en op dat moment dus virtueel de kampioen is.

De tweede helft start bijna identiek als de eerste met opnieuw een snelle goal van de bezoekers. Opnieuw is het een ex-E.C.O’er die de netten doet trillen. Dylan De Winne zorgt knap voor de 1-2 voorsprong. Zingem opnieuw virtueel kampioen. Maar Oudenhove is vastbesloten om zijn rol te spelen en zijn vel duur te verkopen. Opnieuw zowel Govers als KDB zorgen voor de dreiging, maar scoren lukt niet. In minuut 67 ziet ook bezoeker Van de Walle zijn raketschot maar net over doel gaan.

Er volgen wissels langs beide kanten, terwijl het nieuws binnen sijpelt dat Wortegem intussen de achterstand helemaal heeft omgebogen tegen Horebeke en leidt met 3-2. De bezoekende supporters zetten alvast een feestje in. Terwijl KDB nog het dichtste komt bij de (verdiende) gelijkmaker voor E.C.O - zijn schot raakt de buitenkant van de paal - weet Zingem zich op het einde van de wedstrijd al ‘titel-zeker’. De scheidsrechter blaast het einde van de wedstrijd en de ontlading bij de bezoekers is groot. Zingem is de terechte kampioen en mag na 12 lange seizoenen opnieuw aantreden in 2de provinciale. Knappe prestatie van onze ex-T2 Koen de Pauw die sinds hij overnam een ongeziene 47 op 51 punten wist te noteren. Proficiat Poezen en bij uitstek de voltallige club KSK Zingem en voorzitter Willy Ronsse.

Het feestje ging nog ettelijke uren verder op en rond de terreinen van E.C.O. en in de kleedkamers. Voor ons ook meteen het einde van het seizoen met teveel ups en downs, met een uiteindelijke 11de plaats in de eindklassering als gevolg. Het voetbal van de voorbije weken en maanden doet echter het beste vermoeden voor volgend seizoen! We kijken alvast reikhalzend uit naar de start van de nieuwe competitie, maar voor nu… toch maar even genieten van een welverdiende zomerrust! Bedankt aan onze talrijke supporters voor de steun van het voorbije seizoen. In goede en kwade dagen, zoals het hoort! Tot snel!