14 april 2024 15:00

Accommodatie

Cmp: Pijperzele

Voor de komst van het tweede gerangschikte VV Horebeke waren alle ingrediënten aanwezig om er een leuke voetbalzondag van te maken: de zon was van de partij, beide ploegen hadden er zin in en bovendien lag de grasmat er uitstekend bij! E.C.O. kwam evenwel fel gehavend aan de aftrap en miste naast Kevin Brantegem ook Loic Malaise, Robin Govers, Kenneth De Bleeker en Kilian Depessemier. Coach Ben posteerde ‘capi’ Domien diep in de spits.

Het moet gezegd dat E.C.O. niet goed wakker leek bij aanvang van de partij. Al na enkele seconden werd een ingooi weggeven. De verre inworp werd door Bert niet goed verwerkt en Verhauwaert kon vanuit een scherpe hoek mooi binnentrappen: 0-1. Luttele minuten later was het alweer prijs. Miguel mispakte zich aan zijn pass richting Bert die met een ultieme sliding probeerde tussen te komen, maar helaas: Maarten Vanhelleputte liet doelman Niels geen kans en zette na amper 5’ al de 0-2 score op het bord. Het zou toch zo geen middag worden zeker?

En neen, het moet gezegd, na een zeer aarzelend openingskwartier herpakten onze jongens zich wonderwel. Kenley draaide op het kwartier een corner mooi rechtstreeks binnen en bezorgde E.C.O. de boost die ze nodig hadden: 1-2 en terug in de wedstrijd. Maar ook een zeer stevig Horebeke liet van zich spreken. In minuut 17 mocht de Horebeekse spits te gemakkelijk aanleggen, maar gelukkig was zijn schot slecht gericht. Aan de overkant zette Jonas een mooie actie op en zijn voorzet belandde op het hoofd van Pieter, die helaas net over het doel kopte.

De partij gaat nu goed op en af en aan de overkant moet Niels gepast tussenkomen om Horebeke van een nieuwe treffer te houden. In minuut 21 mispakt Bert zich achterin en ziet Horebeke de 1-3 aantekenen. De scheidsrechter keurt het doelpunt echter terecht af voor buitenspel. Ook Domien weet te dreigen met een mooie volley en in minuut 28 steekt onze kapitein Kenley mooi diep. Zijn schot belandt overhoeks hard naast het doel. Aan de overzijde belandt een vrije trap intussen vervaarlijk op de lat. Het slotakkoord van de eerste helft was echter voor ‘Waey’. Met een weergaloze dribbel maakte hij de ruimte vrij voor zichzelf, maar zijn schot met links heeft net iets te weinig 'krul' en belandde net aan de verkeerde kant van de paal. Vervolgens wist Pieter op een voorzet van Kenley onvoldoende kracht op zijn kopbal te zetten. Rusten geblazen na een aangename eerste helft.

De opgekomen supporters krijgen ook in de 2de helft waar voor hun geld. E.C.O gaat op zoek naar de gelijkmaker en slaat aan het voetballen. Het is echter een vrije trap van Kenley die door Domien weergaloos overhoeks wordt binnengekopt: 2-2 en Horebeke een beetje van slag. Op het uur appeleert Domien voor een strafschop na een schot van Jonas en ook het schot van Pouckie wordt in de rebound afgeblokt. E.C.O drukt nu echt door en enkele hete standjes in de Horebeekse zestien dringen zich op. De bezoekers op hun beurt proberen het met een uithaal van ver, maar Niels is attent. Het betere voebal is intussen in handen van de thuisploeg.

Een kwartier voor het einde voert Horebeke, dat zijn titelkansen gaaf wil houden, de druk verder op. Een schot in de zestien belandt op de onderkant van de lat en aan de overkant vergeet Waeytens na één van zijn typische dribbels de vrijstaande Domien te bedienen. Een knappe voorzet van Miguel wordt door alweer Domien acrobatisch naast het doel getrapt.

We zitten intussen in minuut 82 als Horebeke een corner mag trappen. Het leer wordt even met de hand beroert, alvorens die in het doel verdwijnt waardoor ook de 2-3 door scheidsrechter Goudmaecker wordt afgekeurd. Terecht! Horebeke voert de druk verder op en doelman Niels redt tot 2x toe de meubelen. Slecht ontzetten in de zestien zorgt echter voor het deksel op de neus. De bal belandt voorbij de 2de paal in de voeten van Vanmeirhaeghe die ondanks een ultieme kattensprong van Niels in minuut 90 voor de zure 2-3 zorgt!

In de blessuretijd zet E.C.O. nog alles op alles met ook doelman Niels die mee oprukt. Bij een tegenaanval van Horebeke raken de gemoederen nog even verhit na een ‘professionele fout’ van Miguel. Aanvaller De Keukelaere reageert net iets te heftig en ziet de 2de gele kaart onder zijn neus geduwd met dus rood als gevolg. Meteen ook het einde van de partij. Horebeke blijft zo volop in de race voor de titel terwijl ook deze wedstrijd een illustratie is van de rest van ons seizoen: het verhaal van net niet… Volgende week volgt de verplaatsing naar Petegem en op de slotspeeldag ontvangen we thuis SK Zingem voor wat vermoedelijk het slotakkoord van de titelrace zal worden. Om naar uit te kijken!