opmerkingen

Wedstrijd stilgelegd wegens tendentieuze beïnvloeding assistent-scheidsrechter

Accommodatie

Cmp: Deftinge

Wat zich vooraf aandiende als een leuke partij voetbal tussen onze jongens en de buren van Deftinge werd uiteindelijk een wedstrijd met een zure nasmaak. We starten bij het begin. Coach Ben miste bij aanvang van de partij de geblesseerden Kevin en Loic en ook Kenneth was licht onzeker, waardoor een plaats op de bank zijn deel was. Kilian kwam hierdoor in de basis.

De partij startte gelijk opgaand, met balbezit langs beide kanten. Het was wachten tot minuut 9 als Prekadini door de buitenspelval glipt maar te overhaast wil afwerken en de bal over het doel van Niels trapt. E.C.O. dient Deftinge meteen van antwoord en Nolle brengt de bal strak voor doel. Er is echter niemand gevolgd om af te werken.

In minuut 18 weet E.C.O. een eerste hoekschop te versieren na een mooie voetballende actie van Kilian en Waeytens, echter zonder gevolg. Aan de overkant is het ettelijke minuten later wel prijs. Bij een hoekschop van Prekadini mag een vrij gelaten Van Eesbeek moederziel alleen binnenkoppen: 1-0. Een beetje tegen de gang van het spel in. E.C.O. neemt voetballend de bovenhand, maar het spel is te vrijblijvend. Het is wachten tot minuut 40 wanneer Mike zich op rechts stevig doorzet en zijn schot maar net voorlangs het doel ziet verdwijnen. Nolle zorgt nog voor het slotakkoord maar ook zijn grondscherend schot wordt door de thuisgoalie weliswaar met enige moeite onschadelijk gemaakt. Rusten geblazen in een tot dan zeer rustige partij voetbal.

E.C.O komt vastberaden uit de kleedkamer en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Zowel Jonas, Kilian als Domien zien achtereenvolgens hun poging afgeblokt worden. Rond minuut 50 is er een opeenstapeling van kleine foutjes op het middenveld, wat leidt tot frustratie bij de kapitein van de thuisploeg Claes. Deze krijgt de rode kaart onder de neus geduwd van de scheidsrechter wegens natrappen. Een fase die het verloop van de wedstrijd zal beïnvloeden, want voor de lijnrechter langs de kant van de dug-outs was deze fase de aanleiding van een reeks provocatieve acties richting beide coachende banken. Terwijl Kenneth De Bleeker tijdens zijn opwarming op aangeven van de man een geel karton onder de neus geduwd krijgt, ontsnapt ook kapitein Domien niet aan de gele kaart, ondanks het feit dat hij geen tegenstander raakt in zijn actie.

We proberen de focus op het voetbal te houden, waar Jonas intussen een vrije trap in de handen van de keeper trapt. Minuten later koppen zowel Jonas, Arne als Kilian de bal door, waardoor deze uiteindelijk bij de vrijstaande Waeytens belandt. Waeyer houdt het hoofd koel en trapt overhoeks de verdiende 1-1 tegen de touwen. E.C.O wil meer en duwt door. In minuut 65 trapt Nolle na hoekschop nipt over het doel. Het blijft echter opletten geblazen tegen een 10-koppig Deftinge. Prekadini etaleert zijn klasse en mikt een vrije trap zuiver in de winkelhaak. Doelman Niels is echter attent en pakt uit met een weergaloze redding. Rond minuut 70 moet ook Foubert redding brengen na een nieuwe inzet van ‘Preka’. Intussen zijn zowel Govers, Kenley als Kenneth bij E.C.O. tussen de lijnen gekomen.

De lijnrechter is vastbesloten KDB geen cadeautjes te geven en vlagt Kenneth een eerste maal af op de middenlijn wegens buitenspel. Minuten later wordt Kenneth lateraal aangespeeld door Michel, waarna hij de bal op de binnenkant van de paal mikt. Ook hier gaat de vlag echter opnieuw discutabel de lucht in.

Het venijn zit hem duidelijk in de staart, want op een schijnbaar ongevaarlijke actie van Deftinge belandt de bal bij de vrijstaande Van Ongevalle die net als in de heenwedstrijd een fantastische treffer lukt. 2-1 en boeken toe zo lijkt het. E.C.O zet echter een slotoffensief in. In minuut 93 krijgen we een hoekschop na een mooie voetballende actie, maar de bal wordt echter makkelijk ontzet. In minuut 94 belandt de bal bij doelman Niels die het leer vanop de middenlijn in het pak dropt. Verdediger Bert wint mooi het duel tegen zijn tegenstander en kopt de bal weergaloos overhoeks binnen: 2-2 en dolle vreugde… Alvast zo leek het: u kan het al raden, de man aan de zijlijn vond dit het sein om opnieuw zijn vlag in de lucht te steken voor een werkelijk imaginair buitenspel.

Een ontredderde Bert verlaat hierop na enige protest uit vrije wil het terrein om verder onheil te voorkomen. Genoeg voor ref Ronsse om Bert een rode kaart in de rug te duwen en ook Govers op aangeven van de lijnrechter een geel karton te tonen. Vervolgens krijgt ook Kenneth op aangeven van dezelfde lijnrechter zijn 2de gele karton op een half uur onder de neus geduwd. Weetje: Kenneth stond voor aanvang van deze partij op 0 gele kaarten en Bert pakt de eerste rode kaart uit zijn 15-jarige carrière in de eerste ploeg. Wat volgde was heel wat frustratie en een fluitsignaal dat op het einde van de wedstrijd leek, waarop iedereen het veld verliet en elkaar de hand schudde. Zo had de scheidsrechter het niet begrepen en hij besloot het wedstrijdblad in de te vullen als ‘Wedstrijd stopgezet’… tsja…

Volgende week ontvangen we thuis VV Horebeke!