21 april 2024 15:00

Accommodatie

Eekhoutstraat

De verplaatsing naar Petegem was er eentje die met stip in de agenda van onze spelers stond genoteerd. Coach Ben miste voor deze partij de geschorste Bert en ook Loic en Kevin waren nog steeds buiten strijd.

Niels Vercoullie mocht opdraven voor zijn eerste basisplaats van het seizoen! E.C.O. nam de wedstrijd meteen stevig in handen. Het eerste gevaar kwam er dan ook na een inspeelpass van Jonas richting Domien die overhoeks net voorlangs trapte.

In minuut 9 zet Kenneth zich een eerste maal aan het kanon, zijn schot belandt bij Miguel aan de 2de paal die zowel de paal als de lat weet te raken in dezelfde beweging. Helaas zat er ook een hand tussen. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, maar niets bleek minder waar. Onzorgvuldig ontzetten zorgt voor een carambolle net de buiten de 16 waardoor Petegem de score kan openen: 1-0, tegen de gang van het spel in.

E.C.O probeert te voetballen op een grasmat die dat net iets minder toelaat. Domien en KDB zetten de combinatie op, waarna Kenneth wordt neergehaald/uitglijdt. Te weinig voor een strafschop oordeelt de scheidsrechter. In minuut 25 neemt Kenneth een hoekschop waarmee de keeper heel wat moeite heeft en een nieuwe hoekschop wordt ingeluid. Minuten later krijgen we misschien wel de mooiste kans van deze partij. KDB bedient heerlijk Domien, die zowaar nog mooier de bal in één tijd van buiten de 16 over de doelman naar het doel lobt. De bal strandt echter op de onderkant van de lat. Zonde!

De kansen blijven komen en in minuut 40 reageert Kenneth te verrast op een voorzet van Domien waardoor hij net niet kan gelijkmaken. Nog is het niet gedaan, want minuten later neemt Domien de bal met links op de volley maar helaas over doel. Helemaal tegen de gang van het spel in gaan we rusten met een 1-0 achterstand.

E.C.O start de 2de helft zoals ze de eerste waren geëindigd: op zoek naar kansen! Kenneth vergeet een corner binnen te trappen, maar minuten later is het wel prijs. Nolle bedient knap Domien, die net als vorige week met het hoofd de gelijkmaker weet binnen te knikken. Wat volgt is een resem aan corners, waarbij zowel Waeytens, als Domien, als Kenneth als de ingevallen Kilian hun kansen niet weten te verzilveren.

In de slotminuten wordt Kenneth perfect het straatje ingestuurd door Waeytens, maar ook deze bal zet Kenneth net aan de verkeerde kant van de paal. En nog is het niet gedaan want via een snelle inworp van Kenley komt KDB opnieuw alleen voor de doelman maar het schot is net te slap en in de rebound is hij te verrast om nog af te drukken. Atypisch voor onze topscorer. Zo eindigt deze partij op een 1-1 stand, waarbij vooral E.C.O. zich achteraf voor het hoofd weet te slaan. De bezoekers creërden genoeg kansen om wel 9 x te scoren. Alles op volgende week dan maar?

Het belooft een prachtige voetbalzondag te worden op E.C.O. Zingem zakt af naar ‘de Hel’ en is vastberaden om de titel te komen nemen. 20 graden worden voorspeld, een massa volk en we verwachten een kolkende arena met mogelijks nog hogere temperaturen. Zo van die matchen die ons wel liggen… Om naar uit te kijken! Allen welkom, aftrap om 15u voor E.C. Oudenhove – SK Zingem!